Doctor Strange kan veel met zijn spreuken.. maar wat allemaal?

Doctor Strange kan veel met zijn spreuken.. maar wat allemaal?

Het MCU zit boordevol verschillende toverspreuken.

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) gebruikt buitengewone magische mogelijkheden in het MCU. Maar welke toverspreuken gebruikt hij eigenlijk allemaal in de films waarin hij te zien was?

Met Doctor Strange kwam magie voor het eerst naar het Marvel Cinematic Universe. Via verschillende artefacten en dus ook toverspreuken, werd Doctor Strange de eerste figuur die hier gebruik van kon maken in de filmfranchise. En dat maakte hem meteen een van de meest krachtige en interessante personages in de filmfranchise.

Transmutation: Dankzij deze mogelijkheid kon Doctor Strange ervoor zorgen dat Thors theekop veranderde in een grote bierpul, die zichzelf continu bijvulde. Ook kon hij zo zijn reguliere kleren direct veranderen in zijn magische outfit. En hij veranderde de schoten van Thanos in vlinders.

Conjuration: Deze magische mogelijkheid maakte het voor Doctor Strange mogelijk om een paraplubak te laten verschijnen waar Thor Mjolnir op neer kon leggen. En zo kon Doctor Strange de Time Stone verwijderen uit het Eye of Agamotto en laten verschijnen zodra Thanos daar om vroeg.

Astral Projection: Dit maakte het voor Strange mogelijk om zijn astrale vorm uit zijn lichaam te laten verdwijnen. Dat gebeurde voor het eerst toen de Ancient One die letterlijk uit zijn lichaam duwde. Zo kon hij ook Christine Palmer helpen bij een operatie op een fysiek lichaam.

Mirror Dimension: Doctor Strange kon met zijn mogelijkheid ervoor zorgen dat hij naar een andere dimensie kon reizen: de Mirror Dimension. Daar wist hij een goed gevecht te leveren met verschillende tegenstanders.

Eldritch Magic: Dit is een verzamelnaam voor verschillende vormen van magie, die vooral bestaat uit tastbare energie. Zo kon Doctor Strange bijvoorbeeld een zweep maken, maar ook een schild en barrières opwerpen.

Portals: Doctor Strange leerde ook snel om portalen te maken. Daardoor kon hij niet alleen tussen verschillende fysieke locaties op Aarde reizen, maar was het voor hem ook mogelijk om naar andere dimensies te gaan.

Winds of Watoomb: Dit is een windspreuk die Strange gebruikte toen de Black Order aankwam op Aarde en in New York landde. Ook gebruikte hij de spreuk om een watertornado te maken.

Warding spell: Hiermee kon hij de Eye of Agamotto beschermen en voorkomen dat Ebony Maw de Eye of Agamotto kan afpakken.

Crimson Bands of Cyttorak: Met deze rode tentakels kon Doctor Strange Thanos als het ware vastbinden. Ze waren sterk, want hierdoor kon Strange voorkomen dat Thanos de Infinity Gauntlet even kon gebruiken.

The Images of Ikonn: Deze spreuk maakte het voor Doctor Strange mogelijk om zichzelf talloze malen te kopiëren. De honderden klonen waren vooral heel nuttig in de strijd op de planeet Titan.

Icy Tendrils of Ikthalon: Deze blauwe energie was er daadwerkelijk toe in staat om soldaten van Thanos direct op te tillen, hen over de grond te slepen en vervolgens neer te werpen. Daarbij maakte Strange gebruik van een ijsdemoon: Ikthalon.

Bolts of Balthakk: Deze spreuk bestaat ook uit pure energie en ziet eruit als elektriciteit. Ook hiermee bestreed hij Thanos direct en wist hij best even vol te houden.

Sacred Sword of Vishanti: Deze drie godachtige entiteiten worden gebruikt door de Sorcerer Supreme en de andere verdedigers van de Aarde. Hun macht is ook te gebruiken als magie en precies dat werd ook door Strange gebruikt.

NieuwsFilm

meest populair