De Avengers moeten aan hun imago moeten werken in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe

De Avengers moeten aan hun imago moeten werken in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe

Ze hebben nog altijd een slechte reputatie...

In Phase 4 hebben de Avengers het in het Marvel Cinematic Universe met belangrijk ding te dealen: hun slechte reputatie. In Spider-Man: Far From Home bleek dat de wereld de Avengers dankbaar was voor de hulp met het redden van de wereld in Avengers: Endgame. Bovendien was Iron Man tot een icoon geworden voor het offer dat hij maakte.

Toch moeten de helden in het MCU nog aan hun imago en reputatie werken. Toen Captain America: Civil War in 2016 uitkwam, hadden de Avengers al een behoorlijk slecht imago. De Sokovia Accords perkten hun rechten flink in en maakten dat ze verantwoording moesten afleggen aan wereldregeringen. Maar sinds de strijd met Thanos lijken hun rechten en vooral eigengereidheid weer helemaal terug.

Maar toch
Er lijkt toch nog meer aan de hand. Het einde van Far From Home liet al zien dat het de Avengers nog niet per se gemakkelijk zal vergaan straks. Spider-Man kreeg de schuld van de dood van Mysterio en de geheime identiteit van Spider-Man werd onthuld.

Bovendien koos Steve Rogers zijn eigen opvolger, in weerwil met de Amerikaanse regering. Die zag deze rol weggelegd voor John Walker, a.k.a. US Agent. Dat betekent ook meteen dat Sam Wilson het nog moeilijk zou kunnen krijgen als beoogd opvolger van Captain America. Dat geldt ook voor Bucky, die het niet makkelijk heeft nadat hij een aanslag pleegde op een gebouw van de Verenigde Naties, waarbij de vader van T'Challa om het leven kwam. Hij mocht dan wel gehersenspoeld zijn, maar toch.

Reputatieproblemen
Alle Avengers moeten straks dus nog vechten voor het herstellen van hun imago. Vermoedelijk maakt de serie WandaVision het straks niet makkelijker, want daarin zullen we zien dat Scarlet Witch voor problemen gaat zorgen met andere dimensies.

Kortom: de Avengers moeten er nog hard aan gaan werken. En krijgen het zwaar.

NieuwsFilm

meest populair