'Home Alone'-regisseur haalt keihard uit naar de reboot

'Home Alone'-regisseur haalt keihard uit naar de reboot

Chris Columbus kijkt duidelijk niet uit naar 'Stoned Alone'.

De Kerstmis-klassieker Home Alone bestaat dertig jaar. Disney vond het nu dan ook wel een goed moment om aan de slag te gaan met een reboot, maar daar is de regisseur van de originele film het niet mee eens.

Chris Columbus, voornamelijk bekend van de Home Alone films maar natuurlijk ook van de eerste twee Harry Potter-films, vindt de nieuwe film in de reeks onzinnig: ''Niemand heeft mij contact opgenomen. Ik wist niks van de film af. Ik ben er dan ook op geen enkele manier bij betrokken. Maar ik vind het ook een verspilling van tijd. Ik ben ervan overtuigd dat je geen reboots maakt van films die de levensduur hebben van Home Alone''.

Ryan Reynolds
De film zal worden gemaakt door 20th Century Studios en Ryan Reynolds, die er een R-rated film van gaan maken, genaamd Stoned Alone. Ondanks het feit dat het verhaal dus anders zal zijn dan dat van Columbus, is hij absoluut geen fan van het concept.

''Ik vind al die reboots maar onzin. Toen ik las dat de film 'Stoned Alone' zou heten, een R-rated film over junkies, en dat Ryan erbij betrokken was dacht ik bij mezelf: "Dit is een belediging voor de kunst van de cinema". Of je nu een komedie maakt, een musical of iets anders, dat maakt niet uit, je behandelt het concept met respect, alsof je een nieuwe Godfather-film maakt. Ik weet dat Home Alone absoluut geen The Godfather is, maar toon wat respect''.

''Het verhaal is ook al verteld, waarom komen ze niet met iets origineels? Je creëert geen bliksem meer in een flesje. Het gaat gewoon niet gebeuren''.

NieuwsFilm

meest populair