Goed nieuws: Disney heeft al zijn filmproducties hervat

Goed nieuws: Disney heeft al zijn filmproducties hervat

Er is een modus gevonden om het coronavirus een plek te geven.

The Walt Disney Company laat weten dat alle filmproducties die stilgelegd zijn vanwege het coronavirus ofwel hervat zijn, of in hun geheel afgerond. Dat is goed nieuws voor de studio, want het zijn moeilijke tijden.

Disney had, toen de producties in maart stil kwamen te liggen, tien films op de planning staan. Daarvan is alleen Mulan uitgekomen. Voor de rest van de films geldt dat ze uitgesteld zijn, of de producties lange tijd stil hebben gelegen. Maar het bedrijf heeft een manier gevonden om opnames weer te hervatten.

Live-action films
Disney focust zich op dit moment vooral op het opbouwen van het streamingaanbod. Dat betekent ook dat er veel meer films en series naar streamingdienst Disney+ moeten komen, zodat die een groter aanbod heeft. Op dit moment heeft de dienst meer dan 72 miljoen abonnees, een aantal dat Disney eigenlijk pas na vijf jaar verwacht had te bereiken.

Dat Disney al zijn filmproducties hervat heeft, is goed nieuws. Het is echter wel nog afwachten hoe en wanneer de films uitkomen. Tot nu toe zijn veel releases uitgesteld naar volgend jaar, maar het is nog altijd de vraag of die er wel gaan komen wanneer ze geprikt staan.

NieuwsFilm

meest populair