Robert Downey Jr. dreigde op te stappen bij het MCU vanwege de lage salarissen van zijn collega's

Robert Downey Jr. dreigde op te stappen bij het MCU vanwege de lage salarissen van zijn collega's

Dit wisten we dan weer niet.

In de begindagen stond Marvel Studios bekend als een vrekkige studio. Dat was ook de reden voor acteur Terrence Howard om uit de franchise te stappen, toen het de bedoeling was om hem minder te betalen voor de tweede Iron Man-film.

Op dat moment verdiende acteur Robert Downey Jr. slechts een half miljoen dollar voor de rol van Tony Stark. Maar toen hij een decennium later stopte met de franchise, hield hij 150 keer zoveel eraan over. Ook van Samuel L. Jackson weten we dat hij bijna gestopt was met de filmfranchise en van acteur Chris Evans is bekend dat hij begon met 300.000 dollar aan salaris en eindigde met 20 miljoen.

Dankzij Downey Jr.
We wisten echter niet dat acteur Robert Downey Jr. voor een deel achter de hogere salarissen van zijn medecastleden zat. Toen hij de onderhandelingen in ging voor een terugkeer als Iron Man in Avengers: Age of Ultron, zorgde hij er namelijk voor dat hijzelf en zijn co-sterren ook flink meer betaald kregen.

Downey Jr. wist natuurlijk dat Marvel Studios hem als gezicht van de franchise echt niet zomaar kwijt kon. Precies die onmisbaarheid zette hij in om de andere Avengers ook een mooi en significant beter salaris te regelen.

Hoewel Marvel ooit vrekkig begon, staat de filmstudio er nu om bekend juist veel te betalen. De sterren van het MCU horen tot de best betaalde acteurs uit de geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair