Gerucht: Joaquin Phoenix (Joker) als Doctor Strange in nieuwe Marvel-film

Gerucht: Joaquin Phoenix (Joker) als Doctor Strange in nieuwe Marvel-film

Marvel had de acteur oorspronkelijk op het oog voor de rol.

Kruipt Joaquin Phoenix (Joker) in Doctor Strange in the Multiverse of Madness alsnog in de huid van Marvels bekendste tovenaar? Als we de bekende primeurtjesjager Daniel Richtman mogen geloven wel. Marvel zou Phoenix volgens hem willen benaderen voor een cameo in de langverwachte vervolgfilm.

Phoenix was lange tijd in de running voor de rol van de Sorcerer Supreme voordat Benedict Cumberbatch (Sherlock) gecast werd.

Door de jaren heen heeft hij slechts een aantal vage verklaringen gegeven waarom zijn Marvel-avontuur niet is doorgegaan. Het kwam er min of meer op neer dat het project toch niet zo goed bij hem paste. Sommigen vermoeden dat Phoenix geen zin had om een contract te tekenen voor meerdere films.

Als dat laatste het geval is, dan is een cameo in Doctor Strange in the Multiverse of Madness alsnog een geschikte manier om hem de rol te laten spelen.

Want hoewel fans het erover eens zijn dat Cumberbatch fantastisch is als Stephen Strange, hadden sommige toch ook wel willen zien wat Phoenix met de rol zou hebben gedaan. In de film zou hij daarin ook alle vrijheid krijgen, want volgens Richtman gaat het (natuurlijk) om een Doctor Strange uit een alternatief universum.

NieuwsFilm

meest populair