Aan de Bond-film 'No Time to Die' hangt een megahoog prijskaartje

Aan de Bond-film 'No Time to Die' hangt een megahoog prijskaartje

Uiteraard kost een Bond-film flink wat centjes om te maken... Maar zoveel?

Grote blockbusters hebben tegenwoordig al snel een productiebudget van zo'n $200 miljoen en de allergrootste "tentpoles" gaan daar soms ver overheen. Denk maar aan Avengers: Endgame met $356 miljoen en Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides met zelfs $376,5 miljoen. Nu blijkt het budget van No Time to Die die bedragen te benaderen.

In een artikel van Variety valt te lezen dat de 25e Bond-film een productiebudget van maar liefst $301 miljoen zou hebben gehad. Dit is nog los van de kosten die reeds zijn gemaakt voor de markting en distributie. Tot op heden zou de studio hieraan al $66 miljoen hebben uitgegeven.

Verkoop aan streaming
Recent werd duidelijk dat studio MGM gesprekken voerde met Netflix en Apple TV+ om de film te verkopen. MGM zou een bedrag hebben gewild van zo'n $600 tot 850 miljoen. Apple TV+ zou niet verder zijn gegaan dan $400 miljoen.

Overigens waren de eerdere films ook redelijk prijzig. Spectre uit 2015 zou voor $245 tot 300 miljoen zijn gemaakt, terwijl Skyfall uit 2012 naar verluidt een bescheiden $150 tot 200 miljoen kostte om te maken.

NieuwsFilm

meest populair