Alle MCU-plotgaten en hoe ze opgelost zijn

Alle MCU-plotgaten en hoe ze opgelost zijn

Het zijn er nogal wat!

Het Marvel Cinematic Universe is een bijzonder geheel. Sinds het in 2008 gelanceerd is, zijn er meer dan 20 films aangekomen, die allemaal onderling verbonden zijn. Maar dat leidt onherroepelijk zo nu en dan tot (kleine) problemen. Soms zelfs tot plotgaten.

Een deel daarvan is ondertussen opgelost. Vandaag vertellen we je over de problemen die er zijn qua plot in het Marvel Cinematic Universe, en de manier waarop die issues opgelost zijn.

Niet de enige held
In Iron Man zegt Nick Fury, toenmalig directeur van SHIELD, dat Tony Stark niet de enige superheld in de wereld is. Hij is deel geworden van een 'groter universum', zonder dat hij zich daar bewust van was. Maar dat is toch enigszins problematisch: op dat moment was Tony Stark daadwerkelijk de enige superheld.

Later werd dat gerepareerd door Marvel Studios. Door Captain America en Ant-Man te introduceren, werd duidelijk dat anderen in onzichtbare situaties actief waren als held. En de meest effectieve oplossing kwam met Captain Marvel, waarin Carol Danvers Nick Fury wist te inspireren tot het oprichten van het Avengers Initiative.

Tweede Infinity Gauntlet
Marvel liet in Phase One zien dat er een Infinity Gauntlet in de kluizen van Odin lag. Maar dat was al voordat er gesproken werd over het bestaan van de Infinity Stones. Dit plotgat werd extra problematisch, toen in Avengers: Age of Ultron liet zien dat Thanos de handschoen aandeed, ondanks het feit dat hij geen toegang tot de kluis had.

Marvel Studios legde dat probleem pas in Thor: Ragnarok uit. Toen merkte Hela op dat de Infinity Gauntlet een nepper was. En daardoor wisten we meteen waarom Eitri uiteindelijk een echte Gauntlet moest maken voor Thanos.

De Bifrost-brug
Aan het einde van Thor maakt de God van de Donder de regenboogbrug die Asgard aan de andere Nine Realms verbond, kapot. Zo maakte hij het voor Loki onmogelijk om Jotunheim te vernietigen. Maar daarmee kon Thor ook niet meer zomaar naar andere plekken reizen. Marvel Studios loste dat in The Avengers op met dark energy en de Tesseract. Maar in Thor: The Dark World was de brug ineens weer gerepareerd.

In de comic Thor: The Dark World Prelude werd dat opgelost en zien we dat Thor samen met Heimdall een manier vond om de Tesseract te gebruiken en de Bifrost te repareren.

Verdwijning van de Red Skull
In Captain America: The First Avenger is Johann Schmidt de grote schurk. Hij wordt de Red Skull als hij een foute versie van het Super Soldier Serum gebruikt. Als hij de Tesseract wil gebruiken, verdwijnt hij plotseling. Waar hij heen was, werd toen niet duidelijk.

Pas in Avengers: Infinity War vond Marvel Studios de oplossing. We zagen dat Red Skull terecht was gekomen op de planeet Vormir. Daar bevond zich de Soul Stone en was het zijn eervolle taak geworden om die te beschermen.

HYDRA en de Minst Stone
Aan het eind van The Avengers weten de helden de Tesseract en Loki's scepter in handen te krijgen. Als ze daar in Avengers: Age of Ultron daar toch weer achteraan moeten, zorgt dat voor een probleem. Op de een of andere manier wist Wolfgang von Strucker het ding in handen te krijgen. Maar hoe dan?

Dat antwoord kwam in Avengers: Endgame, toen bleek dat HYDRA de scepter in handen had gekregen via hun dubbelagenten binnen SHIELD. Die mochten de scepter meenemen en brachten hem naar HYDRA.

Waarom Loki de Mind Stone kreeg
Loki kreeg van Thanos de Mind Stone om de Aarde te veroveren. Maar waarom hij die kreeg, evenals het Chitauri-leger, werd niet duidelijk. Waarom zou Thanos ook een Infinity Stone weg geven, terwijl hij die juist zelf wilde verzamelen?

Dat probleem is op de website van Marvel opgelost. Die kreeg hij volgens de site om voor problemen te zorgen. "De scepter had ook invloed op hem, zonder dat hij dat wist, en voedde zijn haat richting zijn broer Thor en de bewoners van de Aarde."

NieuwsFilm

meest populair