'Doctor Strange 2' in gevaar door de nieuwe lockdown in Engeland?

'Doctor Strange 2' in gevaar door de nieuwe lockdown in Engeland?

Filmproducties kunnen alleen doorgaan onder strenge maatregelen.

De Britse premier Boris Johnson kondigde vorige week een nieuwe lockdown aan vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk. Wat zijn de gevolgen voor grote filmproducties, zoals de Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, die in het land worden opgenomen?

Film- en televisieproducties kunnen voorlopig gewoon doorgaan als het Verenigd Koninkrijk op 5 november in een tweede lockdown gaat. De filmindustrie is een van de sectoren die wordt ontzien van de strengere maatregelen, omdat thuiswerken niet gaat. Natuurlijk moeten de nog altijd strikte coronarichtlijnen wel in acht worden genomen op de sets.

Onder meer de opnames van Doctor Strange 2, onder leiding van regisseur Sam Raimi (Spider-Man, The Evil Dead), staan daar op het punt te beginnen. Het uitstellen van de opnames zou een dure bedoeling zijn, dus Marvel zal vast blij zijn met dit besluit van de Britse regering.

Scholen, universiteiten, rechtbanken, bouwbedrijven en het parlement mogen ook open blijven. Alle restaurants, pubs en niet-essentiële winkels moeten wel dicht.

NieuwsFilm

meest populair