George Lucas en Pierce Brosnan reageren op overlijden  Sean Connery

George Lucas en Pierce Brosnan reageren op overlijden Sean Connery

De regisseur en 007-acteur hebben mooie woorden voor de legende.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Sean Connery was overleden. De Schotse acteur was al jaren niet meer te zien op het witte doek, maar leverde in zijn carrière heel wat grote en geliefde films op. Zo zagen we hem uiteraard in een flink aantal James Bond-films en speelde hij Dr. Henry Jones Sr. in Indiana Jones and the Last Crusade.


Na heel wat eerdere reacties heeft nu ook George Lucas gereageerd (via Lucasfilm) op het nieuws:


"Sir Sean Connery heeft door zijn talent en gedrevenheid een onuitwisbare stempel gedrukt op de filmgeschiedenis. Zijn publiek omvatte generaties, elk met favoriete rollen die hij speelde. Hij zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben als Indy's vader.

Met een air van intelligente autoriteit en een sluw gevoel van komische onheil, kon alleen iemand als Sean Connery Indiana Jones onmiddellijk spijt of opluchting bezorgen met een strenge vaderlijke berisping of een vrolijke omhelzing. Ik ben dankbaar dat ik het geluk heb gehad hem te hebben gekend en met hem samen te hebben gewerkt. Mijn gedachten zijn bij zijn familie."

Reactie Pierce Brosnan
Ook oud-James Bond acteur Pierce Brosnan gaf een emotionele reactie op het overlijden van de eerste acteur die James Bond vertolkte op het witte doek.

"Sir Sean Connery, je was mijn favoriete James Bond toen ik nog een kind was, en ook toen ik als volwassene zelf James Bond werd. Je hebt fantastische acteerprestaties neergezet die voor altijd zullen voortleven," schrijft Brosnan op zijn Instagram.



NieuwsFilm

meest populair