Wat gebeurde er eigenlijk na 'The Hunger Games'?

Wat gebeurde er eigenlijk na 'The Hunger Games'?

Hoe verging het continent Panem het na de Hongerspelen?

De Hunger Games-franchise krijgt een prequel in de vorm van The Ballad of Songbirds and Snakes. De film gaat zich vooral richten op de gebeurtenissen in een van de eerste Hunger Games, waarbij niemand minder dan Coriolanus Snow trainer van een van de districten is.

Maar we hoeven natuurlijk niet alleen in het verleden te kijken. We weten immers ook al iets over de toekomst van het fictieve Panem.

Waar komt het vandaan
75 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste Hunger Games-film, vond de First Rebellion plaats. Dat was een grote burgeroorlog tussen het Capitol en de 13 districten. De strijd was bepaald niet succesvol, en toen District 13 uiteindelijk zijn steun introk, konden de andere districten niet anders dan zich overgeven.

Zij tekenden het Treaty of Treason, dat resulteerde in de jaarlijkse Hunger Games. Panem bracht decennia door met Hunger Games, die tijdens de 74ste editie leidden tot problemen. Katniss Everdeen en haar mede-tribuut Peeta Mellark uit District 12, kwamen in opstand en uiteindelijk voerde Katniss de Second Rebellion aan als symbool.

Second Rebellion
De Second Rebellion werd grotendeels geleid door District 13, waarvan velen dachten dat het vernietigd zou zijn. Onder leiding van Alma Coin wisten de troepen het leger van het Capitol te verslaan.

Maar Coin overleefde het niet: zij werd gedood voor haar pogingen om de kinderen van het Capitol te dwingen deel te nemen aan een nieuwe versie van de Hunger Games. En ook Snow kwam om het leven.

De toekomst
Na de moord van Katniss op Coin, werd besloten een verkiezing te houden. Commander Paylor, een belangrijk leider in de Second Rebellion en afkomstig uit District 8, werd verkozen tot de nieuwe president van Panem.

Paylor besloot de Hunger Games af te schaffen en vernietigde de arena's. Ook zette ze herdenkingstekens neer voor de slachtoffers van de tragische gebeurtenissen. Ook gaf ze Katniss een officieel pardon, waarmee zij de rest van haar leven in District 12 door kon brengen.

Panem werd verder een constitutionele republiek, die eindelijk weer een stem gaf aan zijn bewoners en een vredige toekomst tegemoet ging.

NieuwsFilm

meest populair