Kate Winslet scoort hoofdrol in 'Fake!' over miljarden kostende ponzifraude

Kate Winslet scoort hoofdrol in 'Fake!' over miljarden kostende ponzifraude

Na The Report verfilmt regisseur Scott Z. Burns een ander schandaal.

Scott Z. Burns wist hoge ogen te gooien met zijn regiedebuut The Report. De film, waarin de hoofdrollen waren weggelegd voor grote namen zoals Adam Driver, Jon Hamm en Annette Bening, gaat over de geheime folterpraktijken van de CIA na de terreuraanslagen van 9/11. Nu komt Burns weer met een ander verhaal over een waargebeurd schandaal, genaamd Fake!.

Burns neemt zowel het script als de regie voor zijn rekening en gaat opnieuw in zee met Kate Winslet. De twee werkten al eerder samen aan Steven Soderbergh's Cotagion, waarvoor Burns het scenario schreef en Winslet een van de hoofdrollen in vertolkte. Zij heeft nu de eerste belangrijke rol weten te bemachtigen in Fake!.

Wat te verwachten?
Fake! is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jen McAdam en Douglas Thompson en gaat over het oplichtingsschandaal rond de valse cryptomunt OneCoin. Eén van de centrale figuren in het verhaal is de Bulgaarse Ruja Ignatova, de medeoprichtster van twee OneCoin-bedrijven die al drie jaar spoorloos is. Naar verluidt zal Winslet haar vertolken.

NieuwsFilm

meest populair