'Star Wars: The High Republic' laat andere band Jedi en de Force zien.

'Star Wars: The High Republic' laat andere band Jedi en de Force zien.

Star Wars: The High Republic gooit het echt over een andere boeg straks.

Star Wars: The High Republic lanceert het nieuwe tijdperk van verhalen in de franchise. De boel speelt zich tweehonderd jaar voor de Skywalker Saga af. Het sterrenstelsel verkeert in vrede, maar vlak voor een tijdperk dat The Great Disaster heet en heel wat planeten zal bedreigen.

Dat was een ongeluk in hyperspace, waarbij een groot passagiersschip en een vrachtschip op elkaar botsten. Dat zorgt ervoor dat er wrakstukken door hyperspace door de ruimte vliegen en overal op elk moment kunnen toeslaan. De Jedi moeten alles doen wat ze maar kunnen om deze bedreiging het hoofd te bieden.

Andere band
Het blijkt dat de Jedi straks een heel andere band met de Force hebben. Ze bevinden zich op het hoogtepunt van hun macht en dat brengt een heel andere tijd met zich mee. Zo blijkt Avar Kriss de Force als muziek te zien. Zij ziet de Jedi als verschillende tonen en instrumenten, die de muziek van de Force spelen. En de Wookie Jedi Padawan Burryaga Agaburry ervaart hem dan weer als een groot bos, waarbij hijzelf een blad op een van de vele takken van een boom in het bos is.

De Force is dus niet wat hij lijkt in de films die we tot nu toe zagen, waarin het meer een gebruikskracht is dan iets anders.

NieuwsFilm

meest populair