Bouwt het MCU na de Infinity Saga nu op naar de Secret Wars?

Bouwt het MCU na de Infinity Saga nu op naar de Secret Wars?

Het MCU zou de weg van het multiversum inslaan en langzaam met de Secret Wars beginnen.

De Infinity Saga is voorbij. En dus moet Marvel Studios op zoek naar een nieuw groots crossover-event. De eerste drie Phases van het MCU vormden een overkoepelend narratief dat culmineerde met Avengers: Endgame, dat tevens de best verdienende film ooit werd.

Nu wordt er opgebouwd aan de toekomst van het MCU. En volgens frequent lekker Mikey Sutton wordt er hard gewerkt aan een Secret Wars-crossover. Dat zou het volgende mega-event zijn waar de franchise naar opbouwt, en een verhaal dat via films én series opgebouwd wordt.

Marvels Secret Wars
Sutton vertelt dat elke Disney+-serie en standalone film uiteindelijk opbouwt naar de Secret Wars. Hoe dan? "Het zal een crossover voor het hele spectrum zijn. Een reeks MCU-films en Disney+ televisieseries vertelt een ander deel van het verhaal. Tot ze allemaal aan elkaar gekoppeld worden in de bioscoopfinale. Als het doorgaat zoals nu besproken wordt, dan zal het een gigantische en ambitieuze onderneming zijn."

Secret Wars zou zo'n beetje alle bestaande superhelden die nog actief zijn in het MCU omvatten. "En als dat al als veel klinkt: Dit verhaal wordt via verschillende films en televisieseries verteld. Elke film en elk televisieprogramma zal zich richten op een andere Battleworld."

Wat is het?
Een versie van Secret Wars stamt uit 1984 en werd bedacht door Jim Shooter. Daarin zijn Doctor Doom, Galactus, Magneto en Kang the Conquerer de voornaamste schurken. Maar niet allemaal zijn ze op elk moment slecht; het is allemaal minder zwart-wit dan je zou denken en hoe dat grijze gebied ingekleurd wordt hangt heel erg af van de situatie.

De voornaamste schurk in Secret Wars is de Beyonder, die verschillende MCU-helden en -schurken naar alternatieve Aardes transporteert in het multiversum. Daar moeten zij het op die Battleworlds tegen elkaar opnemen. Volgens Sutton zouden de Avengers het niet tegen elkaar opnemen, maar tegen andere versies uit andere dimensies.

Meerdere dimensies
Of het klopt valt nog te bezien, dat weten we pas als Marvel duidelijk maakt waar het naar opbouwt. En dat weten we voorlopig natuurlijk niet zeker. Enkel van Phase 4 is duidelijk wat die brengt. Onderdeel van deze fase is het multiversum, dus wie weet bouwt Marvel inderdaad op naar de Secret Wars.

Interessant is dat de Avengers: Endgame-regisseurs al hebben laten weten voorlopig klaar te zijn met het MCU. Maar dat ze gerust terug willen keren voor een Secret Wars-film.

NieuwsFilm

meest populair