Tijdlijn 'Star Trek' legt connecties films en series bloot

Tijdlijn 'Star Trek' legt connecties films en series bloot

Oh, zo ziet dus het hele Star Trek-universum in elkaar!

Al in 1966 debuteerde de tv-serie Star Trek op de Amerikaanse televisie en het was de start van een franchise die tot op de dag van vandaag vele films, series en andere uitingen de wereld instuurt. Gisteren was het "Star Trek Day" en dat leverde onder meer een nieuwe tijdlijn op.

De tijdlijn is te zien als video op de website van Star Trek en daarin zie je flitsen uit series en films die de tijdlijn compleet maken. De video duurt drie minuten en is uiteraard een must see voor de fans van de franchise.


Bekijk de Star Trek-tijdlijn op StarTrek.com


Voorlopig staan er geen films gepland in de franchise en moet de liefhebbers het doen met een flinke reeks tv-series en animatieseries. Dit zijn nu Discovery (2017 - heden), Short Treks (2018 - heden), Picard (2020 - heden) en Lower Decks (2020 - heden). Meer over die series lees je uiteraard op Serietotaal.

Wat betreft de films waren er recent nog films in ontwikkeling door S. J. Clarkson en Quentin Tarantino. De laatste zou naar verluidt een R-rated Star Trek hebben willen maken. Beide projecten zijn geschrapt.

NieuwsFilm

meest populair