Door tegenslagen en corona gaat Josh Boone (The New Mutants) heel goed nadenken over zijn volgende project

Door tegenslagen en corona gaat Josh Boone (The New Mutants) heel goed nadenken over zijn volgende project

Twee recente projecten van de regisseur hebben een aantal ongelukkige overeenkomsten met de coronacrisis.

Josh Boone gaat na al het gedonder rondom The New Mutants en The Stand goed nadenken over zijn volgende project. Dat vertelt de met 'tegenslagen' geplaagde regisseur in een interview met BBC.

The New Mutants zag onlangs - na jaren van uitstel - eindelijk het daglicht. In december verschijnt Boones volgende project: The Stand, een televisieserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Dat verhaal gaat over een dodelijk virus dat vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeit.

Die twee projecten komen allebei eigenlijk op een ietwat ongelukkig moment uit, want beide vertonen de nodige gelijkenissen met de huidige coronapandemie.

"Het was vreemd dat we die serie net hadden gemaakt en dat de wereld toen daadwerkelijk werd geconfronteerd met een pandemie", vertelt de regisseur, die eerder met succes het romantische tienerdrama The Fault in Our Stars (2014) maakte.

Ook The New Mutants heeft een aantal onverwachte overeenkomsten met de huidige situatie, zo valt Boone op. "En nu brengen we een film uit over kinderen in quarantaine?"

Die overeenkomsten doen de nodige wenkbrauwen fronsen. Boone vervolgt dan ook met een knipoog: "Ik weet in ieder geval één ding zeker: ik ga beter nadenken over mijn volgende project".

NieuwsFilm

meest populair