Scarlett Johansson: "Black Widow is een feministe!"

Scarlett Johansson: "Black Widow is een feministe!"

Veel parallellen met het echte leven.

Black Widow zou eigenlijk al eind april in de Nederlandse bioscopen te zien zijn geweest, maar nu zal de film normaal gesproken 4 november uitkomen. Disney laat echter weten dat de Marvel-film misschien nog langer wordt uitgesteld. Hoe dan ook, hoofdrolspeelster Scarlett Johansson gaat wel gewoon door met het promoten van de film. Tijdens een recent interview vertelt ze ons wat we kunnen verwachten.

Johansson zegt dat de film erg actueel is, voornamelijk m.b.t. alle bewegingen die de laatste jaren plaatsvinden: ''Ik denk dat er veel overeenkomsten zijn tussen de film en de Time's Up beweging en de #MeToo beweging. Het zou ook erg zonde zijn geweest en een gemiste kans als we niet gebruik hadden gemaakt van deze gelegenheid om zo iets belangrijks aan te kaarten''.

Superheldinnen
Ondanks het feit dat 2020 vanwege de coronacrisis een vreemd (film)jaar is, doen superheldinnen-films het toch goed. Buiten Black Widow verscheen al eerder Birds of Prey en The New Mutants, waarin vrouwen prominente rollen vertolken. Ook moet Wonder Woman 1984 nog verschijnen en komt Disney nog met The Eternals en WandaVision.

MCU's eenentwintigste film was pas de eerste waarin een vrouw de hoofdrol speelt, namelijk Captain Marvel. Volgens Johansson heeft Marvel nu de smaak goed te pakken. Zo zegt ze over de regisseuse van de film, Cate Shortland: ''Voor Cate was het belangrijk om een film te maken over vrouwen die andere vrouwen helpen wanneer zij zich in penibele en lastige situaties bevinden. Iemand vroeg me laatst ook of mijn personage Natasha een feministe is. Natuurlijk, dat is toch wel duidelijk? Ik vond dat eerlijk gezegd nogal een stompzinnige vraag...''

NieuwsFilm

meest populair