'The Batman'-film: Year One en Year Two - wat is het verschil?

'The Batman'-film: Year One en Year Two - wat is het verschil?

In 2021 verschijnt The Batman en die speelt zich af tijdens Year Two.

Zo'n week geleden werd duidelijk dat The Batman zich grotendeels afspeelt tijdens het bekende Year Two-verhaal uit de comics. Het Year One-verhaal wordt gebruikt voor de tv prequel-spinoffserie die daarna op HBO Max moet verschijnen. Maar wat houdt dat Year One en Year Two in?

Het is eigenlijk vrij simpel. De vierdelige comics Batman: Year One van Frank Miller gaat over het eerste jaar waarin Bruce Wayne de rol van de burgerwacht Batman aanneemt. In die periode is hij vooral een detective en minder de duistere superheld die hij later wordt. Year Two van Mike W. Barr is daar een voor vooral Batman meer duister vervolg op.

Batman: Year One

In Year One wordt naast het verhaal van Batmans begin en vroegere jaren in zijn misdaadbestrijdingscarrière tegelijkertijd ook het verhaal van de onlangs overgeplaatste Gotham-rechercheur James Gordon bekeken. Year One leidt uiteindelijk naar hun eerste ontmoeting en hun samenwerking bij de strijd tegen de criminele onderwereld van Gotham City.

Batman: Year Two

In Year Two werken Gordon en Batman samen en dat vindt niet iedereen even geschikt. Batman moet in het verhaal zelfs met de onderwereld samenwerken om af te rekenen met een gestoorde schurk, met alle gevolgen van dien. De trailer voor The Batman heeft al duidelijk gemaakt dat de film geen één op één kopie wordt.

Year Three en meer Year One's

Na het verschijnen van Year One en Year Two verscheen ook Year Three en daarna kregen ook andere personages van DC hun Year One-verhaal, zoals Robin en Batgirl. Daarnaast verschenen er losse verhalen die zich afspeelden tijdens deze perioden, zoals Batman: Legends of the Dark Knight, Batman: The Man Who Laughs, Batman: The Long Halloween en Batman: Dark Victory.

The Batman-film en serie

De film The Batman zal een actieve Year Two-Batman (Robert Pattinson) laten zien die duidelijk bepaalde keuzes zal moeten maken. De prequelserie die op HBO Max gaat verschijnen focust vooral op James Gordon (Jeffrey Wright) en de corruptie bij Gotham PD als hij daar arriveert. Een opstartende Batman kan daarin waarschijnlijk niet ontbreken.

Matt Reeves' The Batman staat vooralsnog gepland voor oktober 2021 en de HBO Max-serie moet ongetwijfeld in 2022 verschijnen. Hieronder nogmaals die trailer van een week geleden!



NieuwsFilm

meest populair