Netflix is goed voor je geestelijke gezondheid

Netflix is goed voor je geestelijke gezondheid

Maak je je druk om de coronacrisis? Ga Netflix kijken!

Gezien de enorme hoeveelheid meningen die er op dit moment zijn over het coronavirus en de aanpak, daarbij is het niet ondenkbaar dat sommige mensen er geestelijk gezien een tikkie van krijgen. Niet altijd is de impact van de coronacrisis goed te verwerken.

Volgens een nieuw onderzoek vind je een van de medicijnen tegen een verslechterende geestelijke gezondheid gewoon bij de streamingdiensten. Volgens het Fintech-bedrijf Self Financial hebben tv-kijken en streamingdiensten een positieve impact op je geestelijke gezondheid.

Indirecte oplossing
Volgens het onderzoek onder 1.000 Amerikanen (De vraag is hoe representatief dit is...) blijkt dat de meest populaire indirecte methoden waar mensen hun geld aan uitgeven ten behoeve van hun geestelijke gezondheid tv en streamingdiensten (51,5%), gezelligheid (48%), muziekstreaming (44%) en eten en drinken (43%) zijn.

Bekijk de afbeelding
Toen werd gevraagd naar de ervaringen tijdens de wereldwijde pandemie, zei bijna 1 op de 5 (18%) dat streaming zoals Netflix en Disney+ een van de drie belangrijkste dingen is voor hun geestelijke gezondheid. Dit bleek belangrijker te zijn dan persoonlijke ondersteuning, apps en podcasts voor geestelijke gezondheid, alcohol, tijdschriften en muziek.

NieuwsFilm

meest populair