Multiverse-oorlog tussen Marvel en DC filmwerelden!

Multiverse-oorlog tussen Marvel en DC filmwerelden!

De geschiedenis herhaalt zich in superheldenland.

In 2016 zagen we grote overeenkomsten tussen de films van DC en Marvel toen in Batman v Superman: Dawn of Justice en Captain America: Civil War de helden het tegen elkaar opnamen in een onderlinge strijd. Komende jaren zijn er opnieuw grote overeenkomsten tussen het DC Extended Universe (DCEU) en het Marvel Cinematic Universe (MCU).

In het MCU gaan we via Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022), maar ook zeker andere films en series, meer te weten komen over de verschillende universa en tijdlijnen die er in de Marvel-filmwereld zijn. Hierdoor krijgen we andere werelden te zien waarin er bijvoorbeeld een heel andere Thor bestaat.

In het Arrowverse van The CW zagen we op tv al heel wat andere werelden en dat gaat nu ook in de DC-film The Flash (2022) gebeuren met de introductie van verschillende Batmans. Aangezien er in Crisis on Infinite Earths van het Arrowverse een hint was naar de Batman van Michael Keaton, die ook te zien zal zijn in The Flash, zou het zelfs kunnen dat de films en series worden verbonden.

Multiverse-oorlog in superheldenland?
Deze overeenkomsten met verschillende werelden en universa kan uiteraard goed uitpakken. Het is in ieder geval duidelijk dat het Marvel Cinematic Universe al het 'shared universe'-concept heeft gewonnen. Voor de DC-fans en superheldenfilmfans in het algemeen is te hopen dat Warner Bros. dit keer wel de juiste snaar weet te raken op het witte doek.

Het grote voordeel is dat DC nu succesvolle eerdere films kan gaan verbinden. Want als Keaton (Batman, 1989) terug kan keren als Batman, dan kan Christian Bale (The Dark Knight, 2008) dat misschien ook en wie weet duikt zelfs de Joker van Joaquin Phoenix op.

Het Marvel Cinematic Universe kan zelfs zover gaan door via het Sony Pictures Universe of Marvel Characters eerdere Spider-Mans te laten zien. Zo waren er al geruchten dat we mogelijk Tobey Maguire's Spider-Man terug gaan zien. Of juist een Spider-Man die we minder goed kennen: Miles Morales, die we al zagen in de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse.

NieuwsFilm

meest populair