Denis Villeneuve (Dune, Arrival) kijkt films gewoon op mobieltje

Denis Villeneuve (Dune, Arrival) kijkt films gewoon op mobieltje

Hoe vaak kijk jij films op je mobiel?

Eind dit jaar moet van Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival) de scififilm ⊃∪∩⪽ verschijnen. En veel mensen kijken uit naar deze film van de bejubelde Canadese filmmaker.

In tegenstelling tot vele andere filmmakers is Villeneuve er niet vies van om een flim op een mobieltje te kijken. Waar onder meer Christopher Nolan, Martin Scorsese en Steven Spielberg tegen het kijken van films op het kleinste scherm zijn, heeft Villeneuve er geen moeite mee.

"Roger maakte grapjes over mijn iPhone. Voor mensen die het niet weten: Roger was getraumatiseerd dat ik The Thin Red Line van Terrence Malick op mijn iPhone had staan. Roger vond dit vreselijk," zei Villeneuve tijdens de Team Deakins-podcast van cameraman Roger Deakins.

"Ik vond het cool omdat ik de film zo mee kon nemen. Het is niet hetzelfde, maar het punt is... ik blijf vechten voor het grote scherm, maar veel van mijn filmische ervaringen zijn daadwerkelijk op televisie geweest," aldus Villeneuve.

Formaat van scherm niet het belangrijkste
Later worden Villeneuve en Deakins het redelijk met elkaar eens dat het formaat van het scherm niet het belangrijkste is. Het belangrijkste is dat mensen de films kunnen zien, onafhankelijk van de grootte van het scherm.

En dit is uiteraard logisch. Grote schermen worden steeds schaarser ten opzichte van het aantal schermen die er zijn waarop de films gemakkelijk te raadplegen zijn. Hoe vaak kijk jij eigenlijk films op je tablet of mobiel?

NieuwsFilm

meest populair