Prijzige blockbuster 'b' krijgt echte robot in de hoofdrol

Prijzige blockbuster 'b' krijgt echte robot in de hoofdrol

Opvallende gebeurtenis in filmland.

In de grote Hollywood blockbusters worden steeds vaker personages via computeranimaties tot leven gewekt, zonder dat dit echt opvalt. Nu wordt duidelijk dat een echte A.I. Robot de hoofdrol krijgt in een prijzige film.

Via The Hollywood Reporter wordt duidelijk dat er een $70 miljoen kostende film in ontwikkeling is waarin een "levende robot" te zien is. De film heeft de titel b en de hoofdrolspeler is Erica, een robot met kunstmatige intelligentie. Hiermee is het de eerste film die vertrouwt op een "AI-acteur".

Scifi-film b
De film komt uit het brein van visual effects-expert Eric Pham en vertelt het verhaal over een wetenschapper die een programma heeft gemaakt om menselijk DNA te verfijnen. In die zoektocht naar perfectie ontwerpt de wetenschapper de android Erica en probeert haar te helpen ontsnappen aan organisaties die haar willen hebben.

Scènes met Erica voor in de film b zijn reeds opgenomen in 2019 en de rest van de opnames moeten in de zomer van 2021 worden afgerond in Europa. Een regisseur en menselijke hoofdrolspeler zijn nog niet gevonden.



NieuwsFilm

meest populair