Henry Cavill: "Ik wil absoluut terugkeren als Superman"

Henry Cavill: "Ik wil absoluut terugkeren als Superman"

De acteur bevestigt dat hij nog lang niet klaar is met de iconische rol.

Henry Cavill heeft bevestigd dat hij absoluut nog niet klaar is met de rol van Superman in het DC Extended Universe. In een gesprek met collega-acteur Patrick Stewart voor Variety zegt hij dat hij niet kan wachten om zijn superheldenkostuum weer te mogen dragen.

"Ik ben altijd al fan van Superman geweest", zegt Cavill. "De mantel van zo'n personage draag je ook buiten de set. Zo'n personage wordt onderdeel van je publieke imago".

Volgens Cavill zien kinderen hem bijvoorbeeld eerder als Superman dan de acteur Henry Cavill. "Ik voel me daar ook verantwoordelijk voor, omdat het zo'n geweldig personage is", licht hij toe. "Het is een verantwoordelijkheid die ik graag draag. Ik hoop echt dat ik de komende jaren vaker Superman mag spelen".

Cavill vertelt ook dat zijn leven 'drastisch' is veranderd door de rol. "Ik heb veel meer aanbiedingen gekregen en dit personage heeft het verloop van mijn carrière volledig veranderd", aldus de Britse filmster, die zegt dan ook ontzettend dankbaar te zijn voor de rol.

Deadline kwam onlangs met het nieuws naar buiten dat Cavill weer in gesprek is met Warner Bros. over de toekomst van zijn personage in het DC Extended Universe. Naar verluidt heeft de studio momenteel onvoldoende vertrouwen in solofilms rondom Superman, maar is Cavill wel welkom om op te duiken in films van of met andere helden.

NieuwsFilm

meest populair