Netflix wil bioscoopfilm 'The Trial of the Chicago 7' binnenhengelen

Netflix wil bioscoopfilm 'The Trial of the Chicago 7' binnenhengelen

Dit keer is het The Trial of the Chicago 7 van Aaron Sorkin.

Films als Scoob!, Artemis Fowl, Capone en Greyhound skipten de bioscoop om direct te verschijnen via Video on demand of streaming. Netflix kocht eerder de bioscoopfilm The Lovebirds en wil nu zijn slag slaan met The Trial of the Chicago 7.

Volgens Variety is Netflix in gesprek met Paramount Pictures en Cross Creek Pictures om de film van Aaron Sorkin over te nemen. Van Sorkin, die vooral bekend is van zijn scripts voor films als The Social Network en Moneyball, zagen we een paar jaar geleden nog het sterk ontvangen Molly's Game met Jessica Chastain.

The Trial of the Chicago 7
Deze misdaadfilm is al jaren in de maak en eerder zou Steven Spielberg deze regisseren, met Will Smith, Sacha Baron Cohen en Heath Ledger in de hoofdrollen. Sorkin schreef het script al in 2007.

Het verhaal gaat over zeven mensen die terechtstaan na verschillende aanklachten rond de opstand tijdens de Democratic National Convention in Chicago, Illinois, 1968.

Indrukwekkende cast
De cast van The Trial of the Chicago 7 is niet misselijk met namen als Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II, Joseph Gordon-Levitt, Alex Sharp, John Carroll Lynch, Mark Rylance en Frank Langella. Vooralsnog staat Chicago 7 gepland voor een bioscooprelease op 29 oktober 2020.

NieuwsFilm

meest populair