Fans woedend: feminist Jessica Chastain werkt samen met beschuldigde regisseur

Fans woedend: feminist Jessica Chastain werkt samen met beschuldigde regisseur

Fans van Chastain vinden dat behoorlijk hypocriet van de actrice en roepen op tot actie.

Fans van Hollywoodactrice Jessica Chastain (Molly's Game, It: Chapter Two) zijn op z'n zachtst gezegd 'niet blij' met de samenwerking die zij is aangegaan met regisseur Matthew Newton voor haar nieuwe actiefilm Eve. Newton heeft namelijk een lange geschiedenis aan beschuldigingen van fysieke mishandeling. Fans vinden dit hypocriet van de zeer uitgesproken feminist en roepen Chastain dan ook op om een andere regisseur te vinden.

Hollywoodster Jessica Chastain werkt aan een nieuwe film over een meedogenloze huurmoordenares. Chastain zou niet alleen de hoofdrol gaan spelen in die film, maar deze ook mee moeten gaan produceren. De Australische filmmaker Matthew Newton zou Eve moeten gaan regisseren. Hij heeft het ook het script geschreven. Chastain en Newton zijn dus een samenwerking aangegaan om de film naar het witte doek te kunnen brengen. Fans van de actrice zijn daar echter alles behalve blij mee.



"Hij sloeg mijn hoofd tegen de muur aan"[quote=Rachael Taylor][/quote]



Newton heeft namelijk een schimmig verleden. Zo is hij meermaals beschuldigd van fysieke mishandeling, bijvoorbeeld door zijn ex-vriendinnen Brooke Satchwell (bekend van o.a. de Australische soap Neighbours) en Rachael Taylor (Trish Walker in Marvels Jessica Jones). Eerder dit jaar bekende Newton dat hij in het verleden fout bezig is geweest. "Het is onaanvaardbaar om iemand pijn te doen. Ik heb mensen pijn gedaan en dat spijt me ontzettend", zei Newton toen. "Met dat schuldgevoel moet ik nu iedere dag leven".

"Kans op herhaling is klein" (dus niet)
In eerste instantie werd Newton ook veroordeeld door de rechter voor de mishandeling van Satchwell en kreeg hij een voorwaardelijke straf, maar dit werd later teruggedraaid toen Newtons psychiater oordeelde dat de regisseur leed aan depressie en de kans op herhaling klein was. Later werd hij echter wederom beschuldigd van mishandeling, onder andere door een taxichauffeur. Naast mishandeling, kwam hij bijvoorbeeld ook in opspraak wegens het vernielen van een hotelkamer. Newton zou in die jaren een behoorlijk drankprobleem hebben gehad, maar nu al jaren sober zijn.

Fans vinden Chastain hypocriet
Toen het nieuws bekend werd dat Chastain een samenwerking was aangegaan met Newton, reageerden fans van de actrice verbaasd. Chastain is zelf een uitgesproken feminist en strijdster in de hele #MeToo-discussie. Zo had Chastain ook kritiek op de onthullende outfits van de Amazonen in Justice League. Fans vinden deze actie van Chastain nu behoorlijk hypocriet en roepen haar dan ook op om haar banden met Newton te verbreken en een nieuwe (het liefst vrouwelijke) regisseur te vinden voor het project.

Een tweede kans?
Chastain heeft nog niet gereageerd op alle ophef, maar wellicht gelooft ze ook wel in het geven van een tweede kans? De laatste aanklachten tegen Newton stammen namelijk alweer uit 2012 en sindsdien zou Newton zijn leven flink hebben verbeterd.

NieuwsFilm

meest populair