Jamie Dornan verloor op zestienjarige leeftijd zijn moeder aan kanker

Jamie Dornan verloor op zestienjarige leeftijd zijn moeder aan kanker

Dornan opent nu een praatgroep voor lotgenoten.

De Noord-Ierse acteur Jamie Dornan (Fifty Shades Freed, Robin Hood) verloor op zestienjarige leeftijd zijn moeder aan alvleesklierkanker. De dood van zijn moeder heeft een behoorlijke impact gemaakt op zijn leven. Nu hij als succesvol acteur de kans heeft om iets goeds te doen voor de samenleving, opent hij een praatgroep voor lotgenoten. De opening vond eerder deze week plaats.

"Niets heeft zo'n grote impact op mijn leven gemaakt als de dood van mijn moeder", vertelt Dornan openhartig bij de opening. Zijn moeder, Lorna, kreeg de diagnose alvleesklierkanker toen hij veertien jaar oud was en stierf vlak nadat hij zestien was geworden. Inmiddels is zijn moeder al twintig jaar overleden. "Je komt hier nooit overheen", zegt Dornan, die vertelt nog dagelijks stil te staan bij de dood van zijn moeder.

Dornan is inmiddels zelf vader geworden van twee dochtertjes. Volgens de succesvolle Hollywoodster doet het pijn om zijn kinderen te zien opgroeien zonder zijn moeder in hun leven. "Nu ik zelf kinderen heb en zie dat zij geen oma hebben van mijn kant, voelt dat maar vreemd". Dat het overlijden van zijn moeder nog een rol speelt in zijn dagelijks leven, blijkt ook wel dat hij zich volop inzet voor goede doelen die zich bezighouden met de vreselijke ziekte.

Eerder deze week opende Dornan bijvoorbeeld een steungroep in Noord-Ierland voor mensen die hun geliefden zijn verloren aan alvleesklierkanker. Dornan hielp ook bij het opzetten van de groep. Toen zijn moeder de diagnose kreeg, bestond zoiets nog niet. "Het zou geweldig zijn geweest als ik destijds ook een groep mensen had om mee te kunnen praten", aldus Dornan. Dornan blijft zich dan ook inzetten in zijn strijd tegen kanker.

NieuwsFilm

meest populair