Joseph Fiennes weigerde verkrachtingsscène te spelen

Joseph Fiennes weigerde verkrachtingsscène te spelen

Zijn keuze is begrijpelijk.

De Britse acteur Joseph Fiennes (Risen, Hercules) heeft in een nieuw interview verteld dat hij voor het tweede seizoen van The Handmaid's Tale heeft geweigerd om een verkrachtingsscène te filmen. Fiennes speelt commandant Fred Waterford in die populaire serie. Zijn redenen waarom hij dienst weigerde zijn wel begrijpelijk.

In een interview met Entertainment Weekly heeft acteur Joseph Fiennes een boekje open gedaan over een beslissing die hij heeft genomen tijdens het draaien van het tweede seizoen van de bekroonde Hulu-serie The Handmaid's Tale. De makers hadden voor zijn personage Fred een scène geschreven waarin hij zijn vrouw Serena Joy (gespeeld door Yvonne Strahovski) zou verkrachten. Fiennes vond dat veel te ver gaan en weigerde de scène te spelen.

Weerzinwekkend en smerig
"Ondanks dat Fred weerzinwekkend en smerig kan zijn, moet ik hem op sommige fronten verdedigen", vertelt Fiennes over zijn personage. "In aflevering negen zat oorspronkelijk een scène waarin Fred zijn vrouw Serena in een hotelkamer zou verkrachten". Volgens Fiennes paste een dergelijke wandaad niet bij zijn personage. "Het klopte gewoon niet in mijn ogen. Ik ben weggelopen en weigerde de scène te spelen, omdat Fred ook gewoon een mens is en dit niet zou doen", legt de acteur uit aan Entertainment Weekly.

Menselijke nuance
De producenten waren niet meteen overtuigd. Na een mailwisseling wist Fiennes de makers uiteindelijk alsnog te overtuigen dat zo'n zware scène helemaal niet nodig was om de relatie tussen Fred en Serena verder te ontwikkelingen. Vandaar dat deze verkrachtingsscène niet in The Handmaid's Tale te zien was. "Ik vind het prettig om met moeilijk materiaal te werken", concludeert Fiennes. "Het gaat hier echt om het vechten voor enige menselijke nuance bij een heel duister personage".

NieuwsFilm

meest populair