Mark Ruffalo aan Trump: "Herenig immigrantenkinderen snel met hun ouders!"

Mark Ruffalo aan Trump: "Herenig immigrantenkinderen snel met hun ouders!"

Maar of deze video effect gaat hebben op het beleid van de Amerikaanse president?

De organisatie We Stand United, die opkomt voor de belangen van de gezinnen die worden verscheurd aan de grens tussen Amerika en Mexico, heeft een video geüpload waarin de regering van president Donald Trump wordt opgeroepen om nu eens actie te ondernemen. Eén van de bekendheden die in de video verschijnt is niemand minder dan acteur Mark Ruffalo (Avengers: Infinity War, Now You See Me 2).

Beroemdheden gebruiken hun bekendheid dikwijls om aandacht te vragen voor allerlei maatschappelijke vraagstukken, problemen en ontwikkelingen die zij belangrijk vinden. Bij de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico vinden momenteel praktijken plaats die worden verafschuwd door veel mensenrechtenorganisaties en regeringen van andere landen. Zo zijn de afgelopen maanden duizenden kinderen van ongedocumenteerde immigranten weggehaald bij hun ouders. "We zitten midden in een humanitaire crisis hier op Amerikaanse bodem", vertelt Ruffalo over het probleem dat zich afspeelt aan de grens.

Eerder oordeelde de rechter al dat ouders weer verenigd moeten worden met hun kroost, maar dat proces verloopt tot nu toe erg moeizaam. Ouders die nu hun kinderen terug willen moeten tevens vaak diep in de buidel tasten. "De regering van president Trump heeft gefaald om te voldoen aan het gerechtelijke bevel om de families die uit elkaar zijn gehaald bij de grens weer met elkaar te verenigen", zegt Ruffalo nog in de oproep. Samen met rapper Common roept de Infinity War-acteur op om geld te doneren aan een goed doel dat zich inzet voor deze getroffen families.



NieuwsFilm

meest populair