Evangeline Lilly had veel moeite met accepteren roem

Evangeline Lilly had veel moeite met accepteren roem

Ze noemt het 'een duistere tijd' uit haar leven.

Actrice Evangeline Lilly (Ant-Man and the Wasp, The Hobbit: The Battle of the Five Armies) brak door met haar rol in de televisieserie Lost. Ondanks het succes van die serie, had Lilly er erg veel moeite mee om ineens beroemd te zijn. "Ik ben nooit echt gecharmeerd geweest van het idee van roem", vertelt Lilly in een interview met het blad People.

Deze week verschijnt er een interview met de Amerikaanse actrice Evangeline Lilly in het blad People. Daarin doet ze een boekje open over de moeite die ze had met het accepteren van haar status als celebrity. Volgens Lilly was dat een behoorlijk donkere tijd uit haar leven. Ook omdat ze tegelijkertijd graag met haar beide benen op de grond wilde blijven staan.

Bekijk de afbeelding
Nadat Lost stopte in 2010, was Lilly eigenlijk van plan om te stoppen met haar acteerwerk. Twee jaar lang leidde ze een behoorlijk teruggetrokken leven op Hawaï samen met haar man, die ook werkzaam is in de filmindustrie. Ze werd moeder van twee zoontjes en besteedde haar tijd aan surfen en het schrijven van scripts en kinderboeken.

De kans om een elf te spelen, kun je niet afslaan
En met dat leventje had ze eigenlijk ook wel vrede. Totdat regisseur Peter Jackson bij haar aanklopte en haar de rol van elfin Tauriel aanbood in zijn The Hobbit-reeks. Een aanbod dat ze niet kon afslaan. Daarna volgende haar rol als Hope van Dyne alias de Wasp in Ant-Man. Lilly staat dus weer volop in de spotlights.

Heel gemakkelijk was die stap niet. De 38-jarige actrice moest opnieuw vrede zien te vinden met haar soms oncomfortabele leven als Hollywoodster. Inmiddels is haar dat gelukt. "Ik moest een plek vinden waar ik gelukkig zou kunnen zijn", vertelt ze. "En nu ben ik heel gelukkig".

NieuwsFilm

meest populair