Robert De Niro heeft nog 1 miljoen van The Weinstein Company tegoed

Robert De Niro heeft nog 1 miljoen van The Weinstein Company tegoed

Ook andere sterren wachten nog op hun geld.

Filmstudio The Weinstein Company, ooit opgericht door de broers Harvey en Bob Weinstein, moet nog miljoenen dollars betalen aan een aantal bekende Hollywoodtalenten. Zo heeft acteur Robert De Niro nog bijna één miljoen dollar tegoed van het bedrijf, maar ook beroemdheden als actrice Meryl Streep en regisseur Quentin Tarantino wachten nog op hun geld.

De Niro zou nog altijd niet zijn uitbetaald voor zijn werkzaamheden aan Silver Linings Playbook (2012), de film die hem een Oscarnominatie in de categorie 'beste mannelijke bijrol' opleverde. De Niro kreeg dat felbegeerde beeldje uiteindelijk niet, evenals zijn salaris van 940.000 dollar, zo blijkt uit documenten die entertainmentsite The Blast in handen heeft gekregen. Eerder zei Tarantino nog zo'n vier miljoen tegoed te hebben van The Weinstein Company. Ook andere bekende Hollywoodfiguren wachten dus nog op hun centen.

Seksuele intimidatie betekende ondergang voor de studio
Nadat broer Harvey door tientallen vrouwen uit de industrie werd beschuldigd van vergaande seksuele intimidatie, ging het productiehuis in februari dit jaar failliet. In mei kocht investeerder Lantern Capital het bedrijf. Deze overname heeft wel geleid tot allerlei nieuwe rechtszaken van acteurs die onder contract stonden bij The Weinstein Company, omdat ze bang zijn voor de gevolgen die de verkoop uiteindelijk heeft op het geld dat ze nog tegoed hebben en de rechten die ze in hun contract hadden laten vastleggen.

NieuwsFilm

meest populair