Sesamstraat verliest rechtszaak tegen 'The Happytime Murders'

Sesamstraat verliest rechtszaak tegen 'The Happytime Murders'

Volgens de rechter was er geen enkel hard bewijs.

Een paar dagen terug kwam er al een artikel langs op FilmTotaal in verband met de nieuwe film The Happytime Murders, de R-rated duistere poppenfilm. De film speelt zich af in een wereld waarin poppen naast mensen leven, net zoals in Sesamstraat, alleen is deze versie heel wat grover. Zo maakt de trailer al duidelijk dat de poppen te maken krijgen met drank, drugs, seks en allerlei vulgariteit. Maar waar de makers van Sesamstraat absoluut niet blij mee waren, is de film's tagline 'No Sesame. All Street'.

De Sesamstraat makers vinden namelijk dat Happytime Murders wil profiteren van hun reputatie, terwijl Sesamstraat juist wil voorkomen dat beide merken aan elkaar gekoppeld worden door het publiek. Sesamstraat begon daarom een rechtszaak tegen Happytime Murders, maar deze is na een paar dagen tijd al opgelost; een rechter hoorde beide verhalen aan maar verkoos het standpunt van Happytime Murders boven dat van Sesamstraat. Volgens de rechter hadden de Sesamstraat makers niet kunnen bewijzen dat fans de twee merken door elkaar zouden kunnen gooien. Ook liet de rechter weten dat niemand had geklaagd over de tagline en dat het verschil tussen de twee duidelijk is.

Het is misschien te begrijpen dat Sesamstraat niet gelinkt wil worden aan een dergelijk project, maar grappig genoeg maakt Sesamstraat zelf ook vaker parodiën op gewelddadige films of series, zoals Stranger Things of The Walking Dead.



NieuwsFilm

meest populair