Uiteraard is dit slechts een greep uit films die ergens in de wereld verboden werden. De basis van dit bericht is gebaseerd op het mooie overzicht op wikipedia.
The Death of Stalin (2018)
Deze film is verboden in Rusland, niet geheel onverwacht vanwege de wijze waarop Stalin en andere machtshebbers worden neergezet. Officieel is de film door het Ministerie van Cultuur verboden omdat de film "aanstootgevend en extremistisch" zou zijn. Vergelijkbare verboden waren er voor Child 44 (2015) in Rusland en Noord-Korea, No Escape (2015) in Cambodja, The Interview (2015) in Noord-Korea, American Sniper (2014) in Irak en Argo (2012) in Iran.
Wonder Woman (2017)
Ondanks dat de film rond de bekendste DC-heldin wereldwijd goed scoorde aan de bioscoopkassa's werd de film in heel wat Arabische en Afrikaanse landen verboden. Dit omdat Gal Gadot in het Israelische leger heeft gediend. Onder meer verboden in de 22 landen van de Arabische Liga.
Beauty and the Beast (2017)
Deze kaskraker van Walt Disney werd in 2017 verboden in de landen Koeweit en Maleisië. Dit omdat de homoseksuele verwijzingen in de film aanstootgevend zouden zijn. In Maleisië verscheen de film uiteindelijk wel, in de originele versie en zonder aanpassingen. Walt Disney weigerde de film aan te passen.
Deadpool (2016)
Het niet verschijnen van een film in China is niet nieuw. Er worden veel films verboden vanwege aanstootgevende content en vele andere redenen. Het verbieden van Deadpool was voor 20th Century Fox een vette streep door de rekening aangezien er veel van werd verwacht. De reden mag duidelijk zijn: de film was te grof, in meerdere opzichten. Films als Sausage Party (de distributeur durfde niet vanwege angst voor boze ouders) en de Ghostbusters-reboot (vanwege de geesten) verschenen ook niet in China.
Antichrist (uit 2009, verboden in 2016)
Deze werd redelijk recent verboden in Frankrijk, vanwege seksuele en gewelddadige beelden. Het verbod kwam tot stand onder druk van de groep Promouvoir. Lars von Triers Antichrist mag niet in de bioscoop, niet op televisie en niet via Dvd verspreid worden.
Fifty Shades of Grey (2015)
Deze boekverfilming werd verboden in flink wat landen en dan vooral vanwege de verschillende seksscènes. Verboden in landen als Cambodja, Indonesië, Kenia, Maleisië en Zimbabwe.
Noah (2014)
Deze Bijbelse film van Darren Aronofsky werd in flink wat landen uit het Midden-Oosten en in China verboden. De film mag niet vertoond worden vanwege "afbeeldingen van profeten".
The Wolf of Wall Street (2014)
Deze film werd in heel wat Afrikaanse landen en een aantal Aziatische landen verboden. Dit vanwege extreme scènes met naakt, seks, alcohol, drugsgebruik en godslastering. De film bevat 569 keer het woord Fuck... Het is vragen om problemen.
Evil Dead (2013)
Dit is op zich een opvallend verbod, aangezien het erop lijkt dat alleen de Oekraïne de film verbood, vanwege de hoge hoeveelheid geweld, bloed, seksuele beelden en gore. En dat heeft de remake zeker in zich zitten!
The Human Centipede 2 (Full Sequence) (2011)
Deze film (en de andere delen) van de Nederlandse regisseur Tom Six kwam in het nieuws vanwege het bizarre plot en mensonterende beelden. Het kwam tot een tijdelijk verbod in Australië en een compleet verbod in Nieuw-Zeeland. Het mag duidelijk zijn waarom.
Saw 3D (2010)
Dit zevende deel in de franchise werd verboden in Duitsland van april 2012 tot januari 2013. De film zou namelijk de 'Strafgesetzbuch §131 StGB' overtreden. In een hoger beroep werd dit teruggedraaid. Er is zelfs een flink ingekorte "Keine Jugendfreigabe"-versie verschenen.
Oudere films die een verbod kregen
Ook voor 2010 werden er de nodige films ergens op de wereld verboden. Zo was A Clockwork Orange (1971) verboden in onder meer Ierland, Apocalypse Now (1979) in Zuid-Korea, The Texas Chain Saw Massacre (1974) in onder meer West-Duitsland, All Quiet on the Western Front (1930) in Duitsland, Brokeback Mountain (2005) in het Midden-Oosten en China, Battle Royale (2000) in Duitsland, Last Tango in Paris (1972) in onder meer Italië en Monty Python's Life of Brian (1979) in onder meer Noorwegen en Ierland.