Rechtbank: Lindsay Lohan zit absoluut niet in GTA 5

Rechtbank: Lindsay Lohan zit absoluut niet in GTA 5

Lohan verliest een voor haar belangrijke zaak.

Actrice Lindsay Lohan (Mean Girls, Scary Movie 5) heeft al haar mogelijke rechtsmiddelen benut en is daarmee definitief uitgespeeld in een langlopende rechtszaak tegen het Amerikaanse spelletjesbedrijf Take Two Interactive. Lohan is boos op de makers van het bekende schietspelletje Grand Theft Auto 5 (GTA), omdat een personage in de game erg op haar zou lijken.

In 2014 klaagde actrice Lindsay Lohan het bedrijf Take Two Interactive, de maker van de populaire GTA-games, aan. In het spel Grand Theft Auto 5 zou een personage zitten dat sterk doet denken aan Lohan, genaamd Lacey Jonas. Aanvankelijk kreeg Logan van de rechter gelijk, maar in 2016 werd in een hoger beroep bepaald dat de beschuldiging toch ongegrond was.

Volgens het hof van beroep heeft Take Two Interactive geen gebruik gemaakt van Lohans naam, portret of beeldmerk. Ook zei het hof dat Lohan ook geen geldige rechtszaak zou hebben gehad als het bedrijf daadwerkelijk een gamepersonage op haar zou hebben gebaseerd. De Hollywoodster was het daar niet mee eens en vervolgde de rechtsprocedure.

Het hoogste hof van beroep in de staat New York, Amerika, heeft nu - inmiddels weer twee jaar later - bepaald dat Lohans rechtszaak tegen de computerspelletjesfabrikant definitief wordt verworpen. Concreet betekent dat Lohan geen nieuwe rechtszaak meer mag aanspannen tegen Take Two Interactive en het nu dus definitief 'game over' is voor de 31-jarige actrice.



NieuwsFilm

meest populair