Steven Spielberg verbiedt naar hem vernoemde hamburger

Steven Spielberg verbiedt naar hem vernoemde hamburger

Dus niet binnenkort te verkrijgen.

Regisseur Steven Spielberg (Ready Player One, The Post) heeft hoogstpersoonlijk een einde gemaakt aan een grote publiciteitsstunt van hamburgertent Carl's Jr., een bekende Amerikaanse fastfoodketen. Spielberg verbiedt de hamburgerbakkers namelijk om een broodje naar hem te vernoemen.

Hamburgerzaak Carl's Jr. bedacht een enkele tijd geleden de geinige actie om een bekend product van hun menukaart een nieuwe naam te geven. Gezien de grote hoeveelheid filmfanaten die naar eigen zeggen over de vloer komt bij hun restaurants, besloot het marketingteam van Carl's Jr. de burger te vernoemen naar de alom geprezen filmregisseur Steven Spielberg. Zo werd de 'Spielburger' geboren.

Natuurlijk een slimme zet om wat aandacht te generen en dat verliep met succes, want het nieuws kwam eerder deze week ook bij de regisseur zelf terecht. Heel blij was Spielberg echter niet met het feit dat er een hamburger naar hem vernoemd was. In een videoboodschap laat hij aan de fastfood keten het volgende weten: "Jullie hamburgers zijn erg lekker, maar jullie mogen mijn naam niet gebruiken".


Daarmee valt het plan van Carl's Jr. dus in duigen, maar de hamburgerketen reageert sportief op Spielbergs afwijzing. "Steven Spielberg heeft gewoon gereageerd! Oké, hij gaat niet akkoord, maar alsnog is het superleuk dat hij überhaupt reageert!". De Amerikaanse fastfoodzaak heeft in ieder geval weer de nodige aandacht binnen. Was het dan toch allemaal een grote marketingtruc?

NieuwsFilm

meest populair