'Avengers 3' en '4' verbinden alle MCU-verhalen aan elkaar

'Avengers 3' en '4' verbinden alle MCU-verhalen aan elkaar

Elke kleine teaser wordt bij elkaar gebracht.

Eerder vandaag hoorden we dat Avengers: Infinity War met een speelduur van tweeënhalf uur mogelijk de langste MCU-film tot nu toe wordt. Gek is dat niet, als we Marvel-baas Kevin Feige en regisseurs Anthony en Joe Russo vandaag horen vertellen over deze film en opvolger Avengers 4.

Joe Russo stelt in een featurette op de Blu-ray uitgave van Thor: Ragnarok dat alle verhalen aan elkaar verbonden worden. "Elk verhaal dat Marvel sinds Iron Man 1 verteld heeft, vindt een narratieve draad in deze volgende twee Avengers-films. Het is de samenkomst van al die verschillende verhalen."

Daarmee moeten er maar liefst achttien films en tien jaar, en dan nog tientallen verschillende personages, aan elkaar verbonden worden. Hoe dat precies gaat lukken is natuurlijk maar de vraag, maar ook Kevin Feige gelooft dat men erin is geslaagd - en dan vooral door de opzet van het hele MCU.

"Met Infinity War kunnen we elke kleine verhaallijn en elke kleine verwijzing die we de afgelopen achttien films gebruiken. Er is nooit eerder iets gemaakt dat hierop lijkt. Om elke film weer naar een groter verhaal te verwijzen. Om die verhalen op te bouwen en te werken naar een grote conclusie. En tegelijk een geheel nieuwe richting in te slaan voor de toekomst."

Vanaf 27 april is Infinity War in de bioscoop te zien. Een jaar later draait het nog titelloze Avengers 4 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair