Roland Emmerich maakt epische historische film 'Maya Lord'

Roland Emmerich maakt epische historische film 'Maya Lord'

Ditmaal wendt de rampenfilmregisseur zich tot de zestiende eeuw.

Regisseur Roland Emmerich kennen we allemaal van rampenfilms. Denk maar aan Independence Day, waarin buitenaardse wezens de planeet kwamen vernietigen en The Day After Tomorrow waarin klimaatverandering de boosdoener was. Nu maakt hij een episch historisch epos.

De film zal Maya Lord gaan heten en wordt het volgende project van de regisseur. Maya Lord zou qua stijl gaan lijken op Dances With Wolves en het door Emmerich zelf gemaakte The Patriot. De film wordt geproduceerd door Centropolis Entertainment en Voltage Pictures en is gebaseerd op het boek van John Coe Robbins.

Dat speelt zich af in het Amerika van de zestiende eeuw. Het verhaal volgt Gonzalo Guerrero, een soldaat, en Father Aguilar, die een schipbreuk in de buurt van Yucatan wisten te overleven. Vervolgens werden ze gevangen genomen door een angstaanjagende Mayastam. Zonder hoop op ontsnappen, besluit de pragmatische avonturier Guerrero om zich aan de cultuur van de Maya's aan te passen, waar Aquilar juist vasthoudt aan zijn geloof in Christus. De komst van de Conquistadors in 1519 zal de twee danig op de proef stellen.

Angela Workman (The Zookeeper's Wife) schreef het script. Wanneer Maya Lord uitkomt is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair