Geen R-Rated content op streamingdienst Disney

Geen R-Rated content op streamingdienst Disney

Geen Deadpool dus.

Heel verrassend is het niet: Disney heeft laten weten dat het niet van plan is om R-Rated content te plaatsen op zijn streamingdienst. Steeds meer bedrijven lanceren een eigen dienst, die zich probeert te onderscheiden van Netflix en Amazon. Zo dus ook Disney, dat in 2019 met een relatief goedkope en relatief beperkte dienst komt.

Volgens Deadline heeft Disney meerdere projecten in ontwikkeling voor de dienst. Velen daarvan zijn gebaseerd op de franchises die The Mouse House al in bezit heeft, waaronder Star Wars en Marvel. Maar R-Rated films of series zullen er niet voor geproduceerd of gehost worden. Die content gaat naar Hulu, waarvan Disney een meerderheidsaandeel heeft als de overname van Fox daadwerkelijk doorgaat.

De series van Marvel en Netflix blijven verder gewoon bestaan, maar iets nieuws lijkt er niet te komen. Afgezien daarvan zou Disney van plan zijn om gewoon R-Rated films te maken onder het Fox-logo, maar die komen dan gewoonweg niet om zijn streamingdienst.

Disney heeft als doel om de dienst in de herfst van 2019 te lanceren. Dat moet gepaard gaan met vijf speciaal voor die dienst gemaakte series en vijf films.



NieuwsFilm

meest populair