Willem Dafoe naast Edward Norton in 'Motherless Brooklyn'

Willem Dafoe naast Edward Norton in 'Motherless Brooklyn'

Norton zal de thriller ook regisseren.

Deadline is vandaag te weten gekomen dat Willem Dafoe (John Wick, The Grand Budapest Hotel), momenteel genomineerd voor een Oscar voor zijn prachtige bijrol in The Florida Project, te zien zal zijn naast Edward Norton in de nieuwe thriller Motherless Brooklyn. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonatham Lethem, dat werd bekroond met de National Book Critics Circle Award.

Het verhaal van Motherless Brooklyn speelt zich af in 1954 en gaat over Lional Essrog (Norton), een man met het syndroom van Tourette die werkt als een privé-detective. Hij onderzoekt de zaak van een jonge vrouw die een demonstratie leidt tegen een machtige ontwikkelaar, die buurten ontwerpt als ghetto's zodat ze erna door zijn cliënten goedkoop opgekocht kunnen worden. Dafoe zal de broer van deze ontwikkelaar spelen.

Norton zal de film tevens regisseren en schreef daarnaast ook het script. Hij produceert de film via zijn productiemaatschappij Class 5 Films en krijgt daarbij hulp van William Migliore, Stuart Blumberg, Gigi Pritzker en Rachel Shane. Het is nog onbekend wanneer de film de bioscopen zal bereiken.



NieuwsFilm

meest populair