Paramount verzamelt sterk team van schrijvers voor nieuwe franchise

Paramount verzamelt sterk team van schrijvers voor nieuwe franchise

De studio wil een familievriendelijk filmuniversum rond Ology opbouwen.

Deadline meldt dat Paramount Pictures besloten heeft een schrijversruimte op te zetten om een nieuwe franchise te lanceren. De studio heeft de rechten gekocht op de Ology-boekenreeks, een franchise van schrijver Dugald Steer. Die is gebouwd als een reeks encyclopedieën rond uiteenlopende genres.

Boeken in de reeks dragen titels als Dragonology, Egyptology, Wizardology, Pirateology, Mythology, Spyology, Oceanology, Vampireology, Alienology, Illusionology, Dinosaurology, Dungeonology en Knightology. Paramount heeft niet de minste namen gevonden om te werken aan films in de geplande reeks.

Hoofd van de schrijversuimte moet Oscar-winnaar Akiva Goldsman (A Beautiful Mind) zijn en verder bevinden zich ook Jeff Pinkner (Jumanji: Welcome to the Jungle), Pulitzer Prize-winnend schrijver Michael Chabon, Lindsey Beer (The Kingkiller Chronicle), Joe Robert Cole (Black Panther), Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) en Christina Hodson (Bumblebee) in het team.

Volgens Deadline is het de bedoeling dat elk van de schrijvers aan de slag gaat met een van de dertien boeken en een idee bedenkt om daar een film van te maken. Het plan is om zeven aan elkaar verbonden scenario's te produceren. Verder moet het een familievriendelijke franchise worden, die draait om een onderzoeksinstituut waar wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt naar velden die niemand echt serieus neemt.

NieuwsFilm

meest populair