Spider-Man-regisseur Sam Raimi maakt 'The Kingkiller Chronicle'

Spider-Man-regisseur Sam Raimi maakt 'The Kingkiller Chronicle'

Een YA-verfilming voor de beroemde regisseur?

Regisseur Sam Raimi heeft wellicht een nieuw project gevonden om te maken. Naar het schijnt is hij in gesprek met Lionsgate om een film gebaseerd op bestseller The Kingkiller Chronicle te maken. Dat is een populaire fantasyboekenreeks van schrijver Pat Rothfuss.

Centraal staat Kvothe, een avonturier die rondzwerft en een tragisch verleden heeft. Raimi zal de eerste film in de trilogie maken, met de titel The Name of the Wind. Het is nog niet duidelijk of Raimi alle drie de films zal maken uiteindelijk, maar het lijkt er in elk geval op dat de regisseur van de eerste Spider-Man-trilogie en Oz the Great and Powerful een nieuw project gevonden heeft.

Het script van The Kingkiller Chronicle komt van de hand van Lindsey Beer, die eerder Transformers: The Last Knight schreef. Het is verder een zeer ambitieus project: Lionsgate wil niet alleen films maken gebaseerd op de boeken van Rothfuss, maar is ook van plan om tegelijkertijd een televisieserie te maken en te kijken naar de mogelijkheid om er bijpassende games voor te maken.

Een releasedatum is nog niet geprikt.



NieuwsFilm

meest populair