Beschuldigde Casey Affleck reikt Oscar voor beste actrice niet uit

Beschuldigde Casey Affleck reikt Oscar voor beste actrice niet uit

#metoo

Acteur Casey Affleck gaat een gekoesterde traditie doorbreken van de Oscars. Affleck mocht vorig jaar het felbegeerde beeldje voor de beste acteur mee naar huis nemen voor zijn rol in Manchester by the Sea. Het is de traditie dat de winnaar van die prijs het jaar daarop de prijs uitreikt voor de beste actrice, maar Affleck heeft aan de organisatie laten weten daar van af te willen zien. Dit schijnt alles te hebben maken met de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan zijn adres.

The Guardian meldt dat acteur Casey Affleck zijn uitnodiging voor de prijzenceremonie van de Academy Awards niet zal gebruiken. Affleck wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en daarom zou hij het ongepast vinden om de prijs van beste actrice dit jaar uit te reiken op het podium. De Hollywoodster zou daarmee ook de aandacht van #metoo-beweging niet willen afleiden.

Vorig jaar kreeg Affleck zijn award nog uit handen van actrice Brie Larson, een bekend voorvechtster van vrouwenrechten. Zij overhandigde de award met tegenzin aan de acteur, zo was wel van haar gezicht af te lezen. Larson weigerde zelfs te klappen op het podium voor de Manchester by the Sea-acteur. Overigens zou Affleck destijds een deal hebben gesloten met de vrouwen die hem beschuldigden.

De beslissing van Affleck om het evenement niet bij te wonen volgt na een online petitie waarin de producenten van de Oscars werden opgeroepen om Affleck te verbannen van het evenement. Die petitie werd meer dan 20.000 keer ondertekend. Naar het schijnt waren de producenten van de show toch al aan het zoeken naar een andere oplossing, maar nu heeft Affleck zich dus alvast zelf teruggetrokken.



NieuwsFilm

meest populair