Grumpy Cat harkt tonnen schadevergoeding binnen

Grumpy Cat harkt tonnen schadevergoeding binnen

Huppetee! Kat in 't bakkie (koffie)!

Kattenliefhebbers van Filmtotaal opgelet! 's Werelds beroemdste kat Grumpy Cat heeft namelijk een rechtszaak gewonnen tegen een Amerikaanse koffieketen die de beeltenis van de altijd chagrijnig kijkende kat ten onrechte gebruikte.

In 2012 werd een nieuw internetfenomeen geboren, namelijk Grumpy Cat. De nors kijkende kat werd al snel gebruikt voor allerlei memes nadat zijn eigenaren foto's van hem hadden geplaatst op het internet. De populariteit van de kat wordt dan ook flink uitgebuit door zijn baasjes. Zo kreeg de kat in 2014 zijn eigen televisiefilm Grumpy Cat's Worst Christmas Ever en verscheen het beest ook in de documentaire Lil Bub & Friendz, een verhaal over beroemde katten.

Ook werden er allerlei deals gesloten met bedrijven. Zo ook met de Amerikaanse koffiezaak Grenade, die geld zag in het op de markt brengen van de 'Grumppucino', een speciaal koffiedrankje met het hoofd van Grumpy Cat op de verpakking. Echter, het bedrijf gebruikte het beeldmerk van Grumpy Cat ook voor allerlei andere merchandiseproducten.

En dat mag niet, vindt ook de rechtbank Californië. Gisteren oordeelde de rechter dat Grenade inbreik heeft gemaakt op de rechten van Grumpy Cat. De koffieketen moet nu een schadevergoeding betalen van ruim 700.000 dollar aan de baasjes van het wereldberoemde huisdier.

Bekijk de afbeelding
Toch lekker verdient zo. Kat in 't bakkie (koffie)!



NieuwsFilm

meest populair