'Thor: Ragnarok' lekt door stom misverstand te vroeg online

'Thor: Ragnarok' lekt door stom misverstand te vroeg online

ITunes en Vudu in de fout.

Pas over een maand had Thor: Ragnarok digitaal beschikbaar moeten komen in de States, maar door een misverstand tussen iTunes en Vudu is de derde Thor-film al online gelekt. Walt Disney en Marvel Studios zullen hier ongetwijfeld niet blij mee zijn.

De Noord-Amerikaanse release van de digital HD-versie van Ragnarok staat gepland voor 20 februari en de Blu-ray uitgave moet op 6 maart verschijnen (op 7 maart in Nederland). In de States konden mensen de film al reserveren via de applicatie Vudu en daarna kregen ze al een download-link voor iTunes. Beide partijen maken gebruik van de Movies Anywhere-dienst. Deze portal zorgt ervoor dat filmcollecties via verschillende apps en devices bekeken kunnen worden.

Ondanks dat geen van de partijen gereageerd heeft van de "lek", geeft deze miscommunicatie aan dat digitale verspreiding van films afhangt van duidelijke digitale logistiek. Een misstap en de content verspreidt in een rap tempo via het illegale circuit. Iets dat met Ragnarok dus is gebeurd.

De superheldenfilm van regisseur Taika Waititi deed het zeer goed in de wereldwijde bioscoopzalen. Na een sterk ontvangst noteerde $850 miljoen wereldwijd. De verkoop via Video-on-Demand, Dvd en Blu-ray levert vele tientallen miljoenen op.



NieuwsFilm

meest populair