'Deadpool'-regisseur maakt solofilm voor Kitty Pryde

'Deadpool'-regisseur maakt solofilm voor Kitty Pryde

Maar is dat met of zonder Ellen Page?

Fox blijft interessante plannen maken voor spin-off films van de X-Men filmfranchise. Zo blijkt nu dat regisseur Tim Miller, die ons met groot succes Deadpool bracht, werkt aan een project rond Kitty Pryde. Het personage zagen we al in een aantal van de X-Men films voorbijkomen, gespeeld door Ellen Page.

Dat meldt de site Collider op basis van bronnen binnen Fox. Pryde is een mutant die ook wel bekend staat als Shadowcat en een boel verschillende krachten heeft. Zo kan ze door muren lopen. Het personage figureerde niet alleen in de live-action films, maar kreeg in de jaren tachtig nog een eigen comicreeks onder de titel Kitty Pryde and Wolverine, waarin het duo naar Japan reisde.

Vermoedelijk wordt deze eerste film een vrij traditioneel soloavontuur, zonder al te veel andere personages. Mogelijk zal het personage op de een of andere manier te maken hebben met de New Mutants, die we later dit jaar voor het eerst zullen zien. Mooi is in elk geval dat Miller achter het project zit, want dat laat zien dat Fox nog altijd blij met hem is.

Naast een film rond Kitty Pryde, zijn er ook projecten als Gambit, X-Force en Multiple Man in ontwikkeling bij Fox.



NieuwsFilm

meest populair