5 Kindsterretjes die uit Hollywood zijn verdwenen

5 Kindsterretjes die uit Hollywood zijn verdwenen

Ooit beroemde kinderen die nu niet meer in de schijnwerpers staan.

Wanneer je op jonge leeftijd doorbreekt in Hollywood, zal al snel je leven compleet veranderen. Spelen met blokken en poppen samen met je vriendjes en vriendinnetjes is er al snel niet meer bij, want je brengt hele dagen door op de set van een grote film. Je wordt behandeld als een ster; mensen vragen om een foto en je handtekening. Kortom: je bent plotseling beroemd.

Dat kan nogal een moeilijke verandering zijn, zeker voor kinderen. Heel vreemd is het dan ook niet dat sommige kindsterretjes Hollywood hebben verlaten. Vandaag presenteert Filmtotaal je een lijstje met 5 kindsterretjes die al dan niet bewust uit de spotlights zijn verdwenen en nu een 'normaal' leven proberen te leiden, zonder draaiende camera's, zenuwslopende audities en stalkende paparazzi dus.

Bekijk de afbeelding#1 Mara Wilson
Het haast klassieke voorbeeld van een jonge actrice die al snel Hollywood achter zich liet en doorging met haar leven, is Mara Wilson (geboren in 1987). Wilson zul je deze feestdagen vast op televisie hebben gezien als het begaafde wonderkind Matilda in de gelijknamige film uit 1996. Deze jonge ster maakte haar acteerdebuut Mrs. Doubtfire (1993), maar ondanks haar talent hield Wilson het 'slechts' tot 2000 in Hollywood vol. In dat jaar verscheen namelijk haar laatste film Thomas and the Magic Railroad.

De reden dat Wilson Hollywood destijds verliet heeft ze meermaals aangegeven in latere interviews. "Zo leuk is het echt niet om te acteren in films. Je hebt nauwelijks creatieve vrijheid", is wat Wilson ooit heeft gezegd over haar ervaringen met Hollywood. Tegenwoordig is Wilson een actief persoon op het internet en heeft ze een eigen blog, maar daar heeft ze al meer dan een jaar niet meer op geschreven. Wilsons ambitie is om door te breken als schrijfster in de jeugdliteratuur.


Bekijk de afbeelding#2 Tony Dakota
In september dit jaar verscheen de remake van de bekende miniserie It uit 1990. In deze verfilming van het duistere boek van Stephen King wordt een plaatsje genaamd Derry opgejaagd door een kwaadaardig monster, dat in van alles en nog wat kan veranderen. Het verhaal start met de dood van het jongetje Georgie, die zijn papieren bootje verliest in een put. Hij wordt vermoord door de clown Pennywise.

In de miniserie van 1990 speelde acteur Tony Dakota die rol. Dakota heeft nog een paar credits op zijn naam staan, maar verdween begin jaren negentig al snel uit Hollywood. De bekende jongen in de knalgele regenjas is vandaag de dag nergens meer te vinden op het internet. Het lijkt er dan ook sterk op dat Dakota zich volledig heeft teruggetrokken uit de publiciteit. Een reden waarom hij Hollywood destijds heeft verlaten, heeft hij dan ook nooit gegeven. Misschien was Tim Curry's vertolking van Pennywise toch iets té traumatiserend voor het jochie?


Bekijk de afbeelding#3 Ariana Richards
Ariana Richards verscheen voor het eerst in het jaar 1987 - toen net acht jaar oud - in een televisiefilm, genaamd, Into the Homeland. Het grote publiek zal haar echter vooral kennen als het meisje Lex Murphy uit Jurassic Park (1993). Ook had ze een cameo in het vervolg The Lost World: Jurassic Park (1997). In 2001 verscheen ze voor het laatst op het grote witte doek in de film Tremors 3: Back to Perfection. Richards was toen begin twintig. Vandaag de dag houdt Richards zich vooral bezig met een andere vorm van beeldende kunst.

Richards is namelijk een begaafd schilder en maakt de mooiste werken. Ze focust zich voornamelijk op het schilderen van portretten. Helemaal klaar met acteren is ze echter niet. In 2011 zei ze nog dat 'het acteren voor altijd in haar bloed' zal blijven zitten. Dat verklaart ook waarom ze in 2013 nog eens verscheen in de slappe onzinfilm Battledogs, maar die prent is eigenlijk niet noemenswaardig. Helemaal gestopt lijkt Richards dus niet, maar heel serieus kun je haar acteercarrière ook niet meer nemen.


Bekijk de afbeelding#4 Danny Lloyd
Danny Lloyd speelde de haast iconische rol van het jongetje Danny Torrance, die - al rijdend op zijn driewieler - de horrorgebeurtenissen overleefde in het Overlook Hotel, in de boekverfilming van Stephen Kings The Shining uit 1980. Een doodenge film om in te moeten spelen als kind, maar regisseur Stanley Kubrick vertelde Lloyd en de andere kinderen op de set dat het om een 'dramafilm' ging die zich afspeelde in een hotel. Na The Shining verscheen Lloyd nog in een televisieserie en deed hij nog enkele audities voor andere projecten, maar keer op keer werd Lloyd afgewezen.

Rond zijn veertiende verjaardag besloot Lloyd dan ook definitief te stoppen met het acteerwerk, want na het éénmalig winnen van de loterij, had hij eigenlijk geen succes meer dus. Op dit moment werkt de 45-jarige Lloyd als professor in de biologie bij een lokale school. Ondanks dat zijn Hollywoodcarrière na The Shining dus niet echt van de grond kwam, kijkt hij wel positief terug op die tijd, zo zei hij in een recent interview met The Guardian in oktober van dit jaar.


Bekijk de afbeelding#5 Oliwia Dabrowska
Misschien is de Poolse Oliwia Dabrowska niet helemaal het juiste voorbeeld in deze lijst, maar toch speelde zij in één van de meest herkenbare scènes uit één van de meest ijzersterke oorlogsfilms ooit. Dabrowska speelde namelijk 'Red Genia', het meisje in het opvallende rode jasje, in Steven Spielbergs bijna volledig in het zwart-wit geschoten oorlogsdrama Schindler's List uit 1993. Na deze verschijning, verscheen Dabrowska drie jaar later, op zesjarige leeftijd, nog in Gry uliczne.

Daarna stopte het Poolse meisje met acteren. In 2013 verscheen er een interview met Dabrowska in The Times. In die krant vertelde ze dat het filmen van Schindler's List een 'traumatische ervaring' voor haar was geweest. Ook de aandacht die ze kreeg van familie en vrienden frustreerde haar. Dabrowska studeerde enkele jaren geleden af aan de universiteit en wil nu graag publiciste worden.


Conclusie: laat je kinderen niet acteren in een boekverfilming van Stephen King óf in een film van Steven Spielberg. Geintje, natuurlijk.

Welk bekend kinderkoppie uit oude speelfilms mis jij vandaag de dag? Laat het ons weten in de comments!

NieuwsFilm

meest populair