Gegevens downloaders komen in handen van Dutch FilmWorks

Gegevens downloaders komen in handen van Dutch FilmWorks

Illegaal downloaden wordt steeds meer linke soep.

Dutch FilmWorks is een stap verder in het achterhalen van mensen die illegaal content downloaden waarvan de rechten bij de Nederlandse distributeur liggen. De toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens heeft toestemming gegeven om de gegevens van de downloaden te verzamelen.

Volgens de toezichthouder heeft DFW voldoende voorbereidingen getroffen voor "een behoorlijke en zorgvuldige verwerking van de persoonsgegevens." Het idee is dat DFW de IP-adressen gaat verwerken van mensen die auteursrechtelijk beschermde titels uploaden en / of downloaden via de bekende en ongetwijfeld minder bekende bittorrent-netwerken.

Aan deze stap zat voorheen een valkuil, aangezien de betrokken downloaders hierover niet worden geïnformeerd. En hierdoor komen uiteraard privacyrisico's om de hoek. Iets dat de Autoriteit Persoonsgegevens erkende. De waakhond kwam tot de toestemmingsverlening nadat zij heeft onderzocht in hoeverre de gegevensverwerking in verhouding staat tot het doel dat Dutch FilmWorks.

Overigens is een vervolging van downloaders nog niet zo eenvoudig, aangezien DFW via gerechtelijke procedures nog wel de identiteit moet vaststellen om downloaders persoonlijk te benaderen. Hier zal de distributeur ook nog naar moeten kijken.



NieuwsFilm

meest populair