2017, hét jaar van het horror-genre

2017, hét jaar van het horror-genre

De nodige records werden verbroken!

Als we het hebben over populaire filmgenres denk je waarschijnlijk meteen aan het superheldengenre; elk jaar verschijnen er de nodige films van Marvel, DC en andere studio's en deze films weten zowat elke keer goed te scoren. Maar hét genre dat dit jaar heel wat records verbrak, is zonder twijfel het horror-genre; met grote hits als IT (de best verdienende horrorfilm ooit) en Get Out (de meest winstgevende film van het jaar) is 2017 nu al het meest lucratieve horror-jaar ooit.

Een paar van de allergrootste 2017 hits zijn horror-films en deze scoorden dus uitermate goed, zowel onder de bioscoopgangers als de filmcritici. The New York Times heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de horror-films van de afgelopen 50 jaar en uit dat onderzoek blijkt dat 2017 nu al veruit het beste jaar is; de horror-films hebben dit jaar namelijk al samen maar liefst 733 miljoen dollar opgebracht!

In de jaren zeventig kwamen een paar horror-klassiekers uit, zoals The Exorcist en Alien, terwijl in de jaren 80 de uiterst bekende Friday the 13th en A Nightmare on Elm Street verschenen. Toch kwam het horror-genre toentertijd niet boven de 300 miljoen dollar uit. In 1999 maakte het genre een flinke spong, grotendeels dankzij het overweldigende succes van The Blair Witch Project en ging horror voor het eerst boven de 500 miljoen dollar uit. Een jaar later werd dit record alweer verbroken en wist het horror-genre maar liefst 600 miljoen dollar op te halen.

Men verwacht dat het totaal in 2017 ook nog wel wat gaat stijgen, aangezien er nog twee maanden te gaan zijn en Halloween voor de deur staat, dus de kans is groot dat Happy Death Day en Jigsaw ook nog wel het nodige gaan opbrengen. Een mooi vooruitzicht dus voor de horror-fans, aangezien de grote studio's zich nu hoogstwaarschijnlijk nog meer gaan focussen op dit winstgevende genre, al is het nog maar de vraag of het recordbedrag van 2017 snel verbroken zal worden...



NieuwsFilm

meest populair