David Harbour uitgebreid over 'Hellboy'

David Harbour uitgebreid over 'Hellboy'

Is zijn personage net een kind?

David Harbour sprak met de site Screen Rant over de Hellboy-film waarin hij de rol van de titelheld gaat spelen. De gesprekken die de site met hem voerde vonden plaats tijdens de San Diego Comic-Con afgelopen zomer, toen de film net aangekodnigd was.

In het interview vertelde Harbour over de gelijkenissen tussen Hellboy en Hopper, een personage dat hij in Netflix-serie Stranger Things speelt. "Hellboy is echt een ding op zichzelf en ik vind hem echt geweldig. Ik begin er echt van te houden. Hij heeft veel problemen. Hopper is in zekere zin volwassener dan Hellboy. Hellboy is op bepaalde manieren een kind. Ik denk dat hij echt een Hellboy is en geen Hellman en worstelt met zijn iegen lot, dat gruwelijke lot van het Beest van de Apocalypse te moeten zijn en dat niet willen zijn, maar daar dus wel in gedwongen worden. Maar stiekem is hij iemand met veel vaderproblemen."

Vervolgens ging Harbour in op hoe die problemen hun weerslag vinden in het personage. "Zo is hij geadopteerd door General Brooms, komt hij ter aarde door van die Nazi occultisten en dat soort dingen vinden zijn reflectie in hem en schuldgevoelens die hij koestert. Hij rookt sigaretten en haat zichzelf heel erg, maar heeft wel een goed hart en is een lief kind en probeert een balans te vinden in al die problemen. En dat vinden we ook terug in de film, die dus heerlijk complex is en spannend om aan te werken. Er is veel daar en die complexiteit houd ik van. Het wordt echt een karakterstudie, zoals Shakespeare die deed. Ik bedoel, ik denk dat het in zekere zin als Hamlet is."

Kortom: Harbour heeft er al veel zin in. Vanaf 10 januari 2019 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair