Ziggo en XS4ALL blokkeren The Pirate Bay opnieuw

Ziggo en XS4ALL blokkeren The Pirate Bay opnieuw

Na een paar jaar is de blokkade weer terug.

De rechter heeft Ziggo ertoe gedwongen om torrentwebsite The Pirate Bay te blokkeren. Dit naar aanleiding van de beslissing van de rechter, die op 22 september in de rechtbank van Den Haag bij een kort geding bepaalde dat Ziggo en XS4ALL de populaire site moeten blokkeren. De Hoge Raad zou de blokkering nog kunnen opheffen, of bekrachtigen.

Ziggo, maar ook XS4ALL, kregen van van de rechter 10 dagen de tijd om de populaire website offline te zetten via hun diensten. Mocht je als klant van Ziggo toch even gaan zoeken naar de website dan wordt je omgeleid naar ziggo.nl/yarrr, waar je meer kunt lezen over de blokkade. Ook allerlei omwegen naar The Pirate Bay zijn geblokkeerd; maar liefst in totaal 155 URL's en IP-adressen.

Stichting Brein voert al jarenlang de strijd om The Pirate Bay te laten blokkeren. En dat is uiteraard een goede stap. De sites bieden namelijk (links naar) illegaal auteursrechtelijk beschermd materiaal aan. Het lijkt echter dweilen met de kraan open; The Pirate Bay is slechts één van de vele aanbieders.

In 2013 werd The Pirate Bay al eens geblokkeerd, maar begin 2014 werd de blokkade opgeheven.



NieuwsFilm

meest populair