Waarom Domhnall Gleeson bijna afzag van zijn rol in 'The Force Awakens'

Waarom Domhnall Gleeson bijna afzag van zijn rol in 'The Force Awakens'

De acteur had er een goede reden voor.

Voor de meeste acteurs en actrices zou waarschijnlijk een droom uitkomen als ze mochten spelen in een Star Wars film, maar toch zag Domhnall Gleeson bijna af van zijn rol in Star Wars: The Force Awakens, waarin hij te zien is al de kwaadaardige General Hux. De acteur brak in 2010 door, het jaar waarin hij maar liefst in vier films te zien was. Sindsdien is hij te zien geweest in andere grote en/of succesvolle films, zoals o.a. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, Ex Machina en The Revenant.

Toch sprak het idee van het spelen in een Star Wars film hem niet echt aan en wel om de volgende reden: ''Waarom zou je nee zeggen tegen Star Wars? Nou, ik heb een hele tijd getwijfeld aangezien je door een film van dit kaliber meteen wereldberoemd bent. Sommige mensen zijn op zoek naar roem, maar daar hoor ik niet bij. Ik maakte me een tijdje zorgen of ik na de film nog normaal mijn leven zou kunnen leiden. En het is inderdaad wel een paar maanden een gekkenhuis geweest, iedereen herkende me wanneer ik uit ging of in de stad was, dus dat was niet makkelijk. Gelukkig is het na een paar maanden wel weer een heel stuk rustiger geworden''.

Ongelijk heeft Gleeson natuurlijk niet; Harrison Ford werd ook wereldberoemd na zijn iconische rol van Han Solo in de originele Star Wars; ook Hayden Christensen (Anakin Skwalker) vond het lastig door te gaan met acteren, aangezien hij, na zijn rol in Star Wars, voor zo veel rollen werd gevraagd dat hij niet wist of de filmmakers hem nu eigenlijk kozen voor zijn talent of vanwege zijn toen al grote naam. Jake Lloyd, de kindacteur die Anakin Skywalker speelde in the Phantom Menace heeft het ook niet gemakkelijk gehad na zijn rol in de Star Wars reboot. John Boyega en Daisy Ridley, beiden tamelijk onbekend voordat ze de hoofdrollen wisten bemachtigen in The Force Awakens hebben nu ook de rollen voor het uitkiezen. Misschien wel een luxe-probleem, maar toch...

Gleeson zegt dat hij er nu niet meer zo heel veel moeite mee heeft, aangezien hij niet een van de belangrijkste personages speelt. Zo is hij ook bijna niet te zien geweest in de reclame-campagne rondom The Last Jedi: ''Er zijn grotere en belangrijkere personages dan General Hux'' ging Gleeson verder. ''Ik denk bovendien dat ze wel weten hoe ze reclame moeten maken voor een Star Wars film, dus dat laat ik fijn aan de experts over''.



NieuwsFilm

meest populair